• Promovendus Papendrecht aast op negen uit drie. Dat zou een voortreffelijke competitiestart betekenen.
• Promovendus Papendrecht aast op negen uit drie. Dat zou een voortreffelijke competitiestart betekenen. Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing Alblasserwaard

Papendrecht, Peursum en VVAC gaan voor negen uit drie

Nieuws Voorbeschouwingen 1.829 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Na twee competitieronden zijn van de Alblasserwaardse clubs alleen Papendrecht, Peursum en VVAC nog zonder puntenverlies. Het drietal aast op negen uit drie. Ze hebben zaterdag 7 oktober in elk geval alle drie het thuisvoordeel.

Derde divisie
SteDoCo hijgt koploper Barendrecht in de derde divisie B weer in de nek. Om de druk erop te houden is een uitzege op Gemert noodzakelijk. Unitas is inmiddels onder de rode streep beland. Herstel zal niet meevallen, want runner-up UNA komt naar Molenvliet.

Eerste klasse
Papendrecht behoort tot het trio koplopers in de 1e klasse D. De thuisbeurt tegen Terneuzense Boys zou opnieuw drie punten moeten kunnen opleveren. Nieuw-Lekkerland kraakte NSVV en zal het eigen publiek op sportpark Excelsior tegen BVCB een soortgelijk optreden willen voorschotelen. Na een vrije zaterdag neemt Sliedrecht het in Rotterdam op tegen XerxesDZB, dat net als Papendrecht tot de lijstaanvoerders behoort.

Tweede klasse
Streefkerk heeft het vooralsnog zwaar in de 2e klasse F. Met EBOH als volgende tegenstander kan het opnieuw de borst natmaken. De Alblas wil van de nul af. Dat moet dan bij hekkensluiter CVV Zwervers, eveneens nog puntloos, gebeuren. De Zwerver wacht een pittige uitwedstrijd tegen VVGZ.

GJS treft in 2G na Roda Boys opnieuw een tegenstander uit de Bommelerwaard: Nivo Sparta. Twee ploegen die in het recente verleden een onderlinge historie hebben opgebouwd. Hardinxveld speelde tweemaal gelijk. Thuis tegen Theole moet de eerste overwinning volgen. SVW gaat in en tegen het onberekenbare Tricht op zoek naar de tweede driepunter.

Derde klasse
In de derde klasse C een mooie derby: ASV Arkel-SV Meerkerk. Enkele weken geleden trok Meerkerk in de beker op Schoonzigt aan het langste eind. Arkel zal dat ditmaal willen voorkomen, want met nul uit twee is de competitiestart niet om over naar huis te schrijven.

Hoewel de Lek ertussen zit, is Groot-Ammers - Schoonhoven in zekere zin ook een derby. ‘t Belooft een leuk potje te worden op Gelkenes tussen twee nog ongeslagen ploegen. En dat laatste is zeker voor promovendus Groot-Ammers een compliment. Schelluinen houdt bovenin de aansluiting als het nog puntloze DFC op Scalune wordt verslagen.

Drechtstreek leed afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag tegen Alblasserdam. Herstel is uiteraard de inzet, maar in en tegen Haastrecht is het doorgaans kwaad kersen eten. Alblasserdam krijgt GSC/ODS op bezoek, de koploper die tot nu toe een uitstekende indruk maakt. Het eerste punt van Unitas smaakt naar meer, maar de Gorinchemse ploeg zal tot het uiterste moeten gaan om bij ZBC’97 een goed resultaat te behalen.

Vierde klasse
In de 4e klasse E zijn er nog vier clubs met de volle buit, waaronder Peursum en VVAC. Peursum moet die reeks thuis tegen Lekvogels kunnen voortzetten, terwijl VVAC op De Put vol aan de bak moet tegen HSSC’61, één van de mede-degradanten van vorig seizoen.

Ameide is hard aan de eerste overwinning toe. Dat moet dan bij het Dordtse SSW gebeuren. SV Noordeloos heeft een zware competitiestart, want na VVAC en Peursum doemt nu SC Everstein op, dat niet toevallig tot het kwartet koplopers behoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden