• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei

Nieuws Voorbeschouwingen 1.979 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De neutrale toeschouwer heeft iets te kiezen op zaterdag 11 mei. Op vrijwel alle velden staat er nog wel iets op het spel.

Derde divisie

Met Kloetinge-SteDoCo en TEC-Barendrecht op het programma kan de titelstrijd in de 3e divisie B zomaar een wending nemen. Want de beide koplopers treffen tegenstanders die een potentiële bananenschil zijn. Blijven SteDoCo en Barendrecht op de been, of zal er sprake zijn van een ‘Vorentscheidung’?

Unitas ziet nog steeds kans om de directe degradatieplaats te verlaten. Maar dan zal er op eigen veld wel gewonnen moeten worden van OJC Rosmalen.

Eerste klasse

Nieuw-Lekkerland kan na de zeperd tegen DCV de nacompetitie om lijfsbehoud vrijwel niet meer ontlopen. Toch doet de derby tegen Papendrecht er toe, want de thuisclub heeft de beste papieren in de derde periode. Het reeds gedegradeerde Sliedrecht wil z’n sportieve plicht doen tegen SHO, ook één van de kanshebbers op de periodetitel.

Tweede klasse

Streefkerk is in 2F al het haasje en kan zaterdag het doek vellen over streekgenoot De Zwerver, de nieuwe club van Streefkerk-trainer Ferry van Dijk. Wat de uitslag ook wordt, de Kinderdijkers zullen het dit seizoen uiteindelijk niet redden. De Alblas zet bij winst op het geplaagde Pelikaan een grote stap op weg naar definitieve veiligheid.

De 2e klasse G is wekelijks voer voor rekenmeesters. Tricht-Hardinxveld is onderin een zespuntenduel. Beide clubs zijn de laatste weken uitstekend op dreef. GJS zou zichzelf een enorme dienst bewijzen met een zege op degradatiekandidaat WSC. SVW verraste afgelopen zaterdag met winst op koploper Roda Boys en gaat in Zaltbommel voor een nieuwe stunt. Tegenstander Nivo Sparta is de runner-up en koploper in de derde periode.

Derde klasse

Ook in de 3e klasse C keren de kansen bijna per week, al lijkt de titel inmiddels zo goed als vergeven aan GSC/ODS. Schelluinen richt zich nu op de tweede plaats, maar kan de borst natmaken in en tegen Haastrecht, de nummer drie en lijstaanvoerder in de derde periode. Drechtstreek blijft bij winst op het kwakkelende Wieldrecht in de race voor een nacompetitieticket. Groot-Ammers lijkt zich veilig te gaan spelen. Bij thuiswinst op ZBC’97, de laatste weken minder op dreef, kan het al zover zijn.

Onderin staat het bol van spanning. Unitas denkt op basis van het programma nog aan directe degradatie te kunnen ontsnappen, maar dan moet er tegen SV Meerkerk wel een daad worden gesteld. De geelzwarten zullen er alles aan doen om dit te voorkomen, om de problemen niet groter te laten worden dan ze al zijn. Arkel kan de zorgen verder verlichten door hekkensluiter DFC te verslaan, maar de Dordtenaren gaven afgelopen zaterdag tegen SV Meerkerk toch weer een teken van leven.

Alblasserdam is slechts gebaat bij een overwinning op Groote Lindt, dat zich al rustig aan het voorbereiden is op de nacompetitie om promotie.

Vierde klasse

VVAC heeft het in 4E nog altijd in eigen hand, maar na de thuisnederlaag tegen Peursum staat de druk er vol op. Temeer daar de Giessenburgers in de slotronde tegen FC Dordrecht AM spelen en een grote uitslag zomaar tot de mogelijkheden behoort. Maar eerst de voorlaatste competitieronde, reden waarom alle duels in deze klasse zaterdag om 14:30 uur beginnen.

Koploper VVAC ontvangt Leerdam Sport’55 en Peursum neemt het thuis op tegen nummer drie SC Everstein, dat een week later VVAC op bezoek krijgt. Met een schuin oog zal ook naar SVS’65-Lekvogels worden gekeken, omdat Lekvogels de dans in de tweede periode leidt.

Ameide gaat winnen van FC Dordrecht AM en SV Noordeloos moet bij SSW een goed resultaat kunnen halen. Belangen staan er in deze wedstrijden niet meer op het spel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden