• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe

Nieuws Voorbeschouwingen 1.798 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Degradatiestress, titelkoorts en hoop op een periodetitel. Om al die redenen is er volop spanning in de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen voor de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. Een overzicht. 

Vierde divisie 

LRC kan zich zaterdag verzekeren van handhaving in de vierde divisie B. De Leerdammers hebben zeven punten voorsprong op nummer dertien RVVH en die plaats zou nacompetitie betekenen. Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt de formatie van Emanuel Sluis zich niet echt zorgen te hoeven maken, maar zaterdag tegen nummer drie FC ‘s-Gravenzande zal men het toch vooral op eigen kracht af willen maken.

Eerste klasse 

WNC won vorige week van concurrent Almkerk en is daardoor nagenoeg zeker van de tweede plaats in 1E. Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met Almkerk acht punten. Een overwinning op hekkensluiter VOAB zou de tweede stek definitief veiligstellen. 

Tweede klasse 

Met drie overwinningen op rij lijkt Tricht precies op tijd de juiste vorm te hebben gevonden. In 2G is de strijd om lijfsbehoud ongekend spannend, want vanaf nummer zes Wilhelmina’26 heeft iedereen nog punten nodig. Tricht staat met een tiende plaats nu nog op een nacompetitiestek, maar gezien de huidige vorm is ook rechtstreekse handhaving mogelijk. Zaterdag speelt de formatie thuis tegen Hardinxveld, dat één puntje minder heeft. Een regelrechte kraker dus. 

Derde klasse 

Een kraker, dat kan ook worden gezegd van de wedstrijd SV Meerkerk - Unitas. Samen met Alblasserdam, ASV Arkel en DFC moet worden uitgemaakt welke twee ploegen er rechtstreeks gaan degraderen en wie er de nacompetitie in gaan. Rechtstreeks handhaving is ook nog niet helemaal uitgesloten. Meerkerk verloor vorige week van hekkensluiter DFC en zal zich écht moeten oprichten, wil men het seizoen niet in mineur eindigen. 

Het verhaal van Heukelum is bekend, de ploeg kent een seizoen van twee uitersten. De eerste seizoenshelft stond men voorlaatste, in de tweede helft staat men bovenaan in de periode. Hierdoor staat Heukelum inmiddels derde in 3D, maar gek genoeg is men nog niet verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse. Heukelum speelt nog maar twee wedstrijden en de eerste hiervan is zaterdag thuis tegen koploper Dongen. 

Vierde klasse E

Ook in 4E loopt de spanning hoog op. VVAC is nog koploper en kan zaterdag thuis tegen Leerdam Sport’55 kampioen worden. Daarvoor moet men in eerste instantie zelf winnen en zijn de Ottolanders afhankelijk van het resultaat bij de clash tussen nummer twee Peursum en nummer drie SC Everstein. Die laatste twee ploegen mogen nog hopen op een ‘Houdini-act’ om de titel weg te kapen. 

Asperen tegen HSSC’61 is om hele andere redenen spannend. Beide clubs strijden om de zesde plaats, de laatste stek die handhaving in de vierde klasse betekent. HSSC staat twee punten voor met nog twee duels te gaan. Ook SVS’65 heeft nog kans op die plaats en die ploeg speelt thuis tegen Lekvogels, dat nog kans maakt op de derde periode. Ameide ontvangt hekkensluiter Dordrecht. 

Vierde klasse H 

BZC’14 is al lang een breed zeker van de titel in 4H, maar daaronder is de strijd om plaats twee nog volop in gang. Herovina heeft hier voorlopig de beste papieren met 36 punten en nog twee duels te gaan. Zaterdag speelt de ploeg uit Herwijnen thuis tegen het al gedegradeerde Kerkwijk. Haaften heeft 34 punten, staat derde, en speelt tegen het lastige BRC, dat zo goed als zeker is van handhaving in de vierde klasse. 

Vuren heeft 33 punten en neemt het op tegen ASH, dat bij elk ander resultaat dat een overwinning degradeert. MVV’58 heeft 32 punten en moet zaterdag naar NOAD’32 dat na het duel eveneens zeker kan zijn van afdaling naar de vijfde klasse. 

Vierde klasse E (west)

Met nog drie wedstrijden te spelen kan Brederodes niet meer rechtstreeks degraderen, maar stiekem hoopt de formatie uit Vianen ook de nacompetitie nog te ontlopen. De achterstand op plek acht en negen is vier punten en die beide posities betekenen rechtstreeks handhaving. Brederodes speelt dit weekend in eigen huis tegen nummer zeven OSM’75 en heeft dus niks minder dan een overwinning nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden