Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

‘Eindelijk voortgang’ voor vv. Nieuw-Lekkerland

25 aug 2011, 16.25Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND - Voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland en de gemeente hebben op woensdag 24 augustus de eerste paal geslagen voor sportpark Excelsior.

De voetbalvereniging had kantinebeheerster Sjanneke Huisman gevraagd in de heistelling plaats te nemen. Zij zet zich al 25 jaar in voor het goed laten reilen en zeilen van haar clubkantine. Ze vond het heien ‘spannend, heel leuk en best een eer’.

Voordat zij de heistelling in werking zette, voerden wethouder André Hoogendoorn en de voorzitter van de voetbalvereniging, Rinus van Anrooij, het woord. Hoogendoorn haalde nog even in herinnering wat er aan de start van de bouw voorafging. “Bij de uitplaatsing van de voetbalvelden zijn we geconfronteerd met problemen die leidden tot overschrijding van het krediet. Ook de aanwezige natuur zorgde voor vertraging. Met de Natuur- en Vogelwacht hebben we afspraken kunnen maken die leidden tot een langere- termijnvisie voor het aangrenzende gebied, waardoor schade aan de flora en fauna beperkt blijft. Ook voor omwonenden van het sportpark is aandacht geweest. Na gesprekken met omwonenden zijn afspraken met de voetbalvereniging vastgelegd”, vertelde Hoogendoorn. Eén van de tot nu toe laatste hobbels was dat de aannemer zich terugtrok. Gelukkig werd Bouwbedrijf Bijkerk uit Sliedrecht bereid gevonden om de bouw op zich te nemen. Hoogendoorn: “Het is een prestatie van formaat wat er op korte termijn met de firma Bijkerk gerealiseerd is.”

Van Anrooij was blij dat na jarenlang praten en veel oponthoud nu eindelijk voorgang in de werkzaamheden zit. De voorzitter feliciteerde ook de gemeente. “Die bezit straks het mooiste sportcomplex van de Alblasserwaard.”