Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

‘Er moet een leider opstaan bij Lekvogels’

26 aug 2011, 11.14Nieuws

LEXMOND - Henk van der Weij, de nieuwe trainer van Lekvogels, heeft er zin in. Na een periode waarin hij het vak van trainer even voor gezien hield, heeft hij de draad weer opgepakt.

“Bij een club”, zegt hij op het moment dat hij de eerste trainingen achter de rug heeft, “waar de eerste kennismaking me zeker niet is tegengevallen. Ik was blij verrast om te zien dat er heel wat voetballend vermogen in de selectie zit. Materiaal waarmee ik kan gaan bouwen. Niet alleen naar een team waarin de poppetjes op de juiste plaats staan. Ook bouwen aan zelfvertrouwen. Lekvogels speelt de laatste jaren wat anoniem mee in de vierde klasse. Vaak las ik dat ze niet onverdienstelijk speelden, maar dat niet in goals konden uitdrukken. Dat wordt een belangrijke taak. Zorgen dat de gecreëerde kansen ook worden benut. Er zal binnen het elftal een leider moeten opstaan die straks in de wedstrijd zijn medespelers kan coachen. Want als trainer kun je vanaf de zijlijn vaak onvoldoende sturen.”

Klik
De 50-jarige servicemonteur, die als voetballer eerst drie jaar bij Streefkerk speelde en de rest van zijn actieve carrière in Groot-Ammers acteerde, was als trainer werkzaam bij ASH, Vuren, Streefkerk en Asperen. Na een periodieke onthouding waarin hij zelf de voetbalschoenen weer aantrok, reageerde hij op een oproep van Lekvogels. De sollicitatie gaf een goed gevoel. Het klikte.

“Op dit moment moet ik een aantal spelers nog aan het werk zien. Zodra ik een goed inzicht heb, kan ik gaan werken aan een uitgebalanceerd team. Al dat voetballend vermogen moet er gewoon uitkomen. Ik ga in ieder geval aan de slag op een schitterend sportcomplex. Met zelfs twéé tribunes en prima velden. Wat wil een trainer nog meer?”
Nou, dat kunnen wij wel voor hem invullen. De komende competitie sowieso eens eindigen in het linkerrijtje. Uit de anonimiteit.