Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

‘Liever een spannende pot voetbal dan 37-0’

25 aug 2011, 16.48Nieuws

OUD-ALBLAS - Tussen alle bekeruitslagen in het damesvoetbal viel er één wel heel erg op: De Alblas-Drechtstreek: 37-0!

“Ik denk niet dat ik ooit nog zo’n score ga meemaken, glimlacht De Alblas-trainer Remco Filippo.” We hebben wel eens een wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen, maar 37 keer scoren; nee, dat is volkomen uniek.”
Niet dus... Drie dagen eerder eindigde het damesduel tussen Tricht en ASV Arkel in dezelfde cijfers. Ook daar werd het 37-0.

Bij Drechtstreek tillen ze niet al te zwaar aan de verpletterende nederlaag. “Natuurlijk is zo’n score allesbehalve leuk, maar we wisten eigenlijk van tevoren al dat we dik zouden verliezen”, blikt rechtshalf Kelly Sieses terug op het treffen met De Alblas. “Onze ploeg is pas sinds januari bij elkaar en we hebben eigenlijk alleen nog maar getraind. Als je dan tegen een ervaren elftal als De Alblas moet voetballen, weet je dat je het moeilijk krijgt. Nou, dat is ook uitgekomen... We zijn ondanks het zware verlies niet ontmoedigd, hoor. De sfeer was ook na afloop prima.”

Remco Filippo kan het beamen. “Drechtstreek verdient absoluut een compliment voor de wijze waarop het team met de nederlaag is omgegaan. Er werd niet geschopt, niet gejankt of weet ik wat. En wat mijn elftal betreft: tja, die 37-0 is eigenlijk een monster zonder waarde. Ik zie liever een spannende pot voetbal dan zon walk over. Genoten heb ik dan ook niet.”