Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

‘Well is een moeilijk te kloppen ploeg’

16 mei 2014, 05.00Nieuws

WELL – Well doet de komende weken een opvallende gooi naar de derde klasse. Zaterdag wacht de eerste horde in de nacompetitie: Dubbeldam. Spits Dennis Bracht (24) en de middenvelders Niels Kraaij (27) en Barend Blom (28) analyseren het succes.

De trainer
Blom: “Hans van Gameren is heel veel met voetbal bezig. Eén of twee keer per week stuurt hij een mail met samenvattingen of verbeterpunten, allemaal heel keurig. Hoewel zijn boodschap niet altijd met voetbal te maken heeft. Voor de jonge mannen is hij een echte mentor.”

Bracht: “Een goede vriend van me was verbaasd: ‘wat me nou toch overkomt’. Was Van Gameren naar hem toegelopen om te vragen wat hij met het derde elftal had gedaan. Zo betrokken als hij is bij alle elftallen, dat had die jongen nog nooit meegemaakt. Laatst raakte een speler van Kerkwijk zwaar geblesseerd. Van Gameren onthoudt die naam en stuurt zo’n jongen een kaartje.”

De speelwijze
Kraaij: “De trainer heeft wat omzettingen gedaan waardoor iedereen beter tot zijn recht komt. Vorig seizoen stond ik laatste man, maar op het middenveld kan ik veel beter mijn stempel op de wedstrijd drukken. Denny Keijnemans, als hij niet geschorst was tenminste, is van het middenveld doorgeschoven naar de aanval waar hij veel gevaar sticht.”

Blom: “De discipline is dit seizoen aangehaald. De structuur en werpen hun vruchten af. Vorig jaar wisselde het team veel van samenstelling, vooral als er iemand geschorst of geblesseerd was. Nu wordt zo iemand vervangen door een wisselspeler die altijd al op die positie heeft gespeeld. Met Van Gameren weet je waar je aan toe bent.”

De kansen
Bracht: “Als we overal kort op zitten en elkaar in de strijd meenemen, dan is dit Well moeilijk te kloppen.”

Blom: “We zijn geen ploeg die de tegenstander negentig minuten lang van het kastje naar de muur speelt. Het komt nooit voor dat we de hele tijd op hun helft spelen. Toch kunnen we van onze eigen kracht uitgaan. In de competitie hebben we negen van de laatste elf wedstrijden gewonnen. Tegen kampioen Willem II verspeelden we een 2-0 voorsprong en verloren we onverdiend, alleen tegen Brakel speelden we echt slecht. Van sterke tegenstanders kunnen we winnen.

Kraaij: “We moeten luisteren naar het credo van de trainer die zegt: hou het simpel. Het is wel zo dat de meeste jongens de nacompetitie nog niet hebben meegemaakt. Eerst Dubbeldam zien, daarna pas vooruitkijken.

De toekomst
Bracht: “Ik zeventien goals gemaakt? Jawel, waarvan negen in twee wedstrijden, dan blijft er weinig over. Ik heb de kwaliteiten niet om echt hogerop te spelen, daarnaast blijf ik liever met mijn vrienden voetballen.”

Kraaij: “Ik ben toch aan het afbouwen? (lacht) Natuurlijk, ik heb zes seizoenen Roda Boys achter de rug, maar omdat ik vaak in de zomer in het buitenland zat, sloot ik laat aan bij de groep en was het lastig om tijdig fit te zijn. Bij Well voetballen met mijn vrienden bevalt prima, en wie weet kan deze groep na een tijdje naar de derde klasse.”

Blom: “Ik speel al twaalf jaar in het eerste van Well. Was er belangstelling geweest vanuit andere clubs, dan had dat al moeten gebeuren. In oktober is er bij ons een baby op komst, ik vind het wel lekker zo.”

André van der Vlerk