Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Achilles Veen wil gat met SteDoCo terugbrengen tot één punt

15 feb 2018, 08.01Voorbeschouwing
(foto: Rick den Besten)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Na een week rust met de carnaval gaat de bal komend weekeinde weer rollen. Op het programma staat de topper in de hoofdklasse A tussen de promotiejagers Achilles Veen en SteDoCo.

Voor Achilles Veen dreigt een verloren seizoen na de zeperd enkele weken geleden tegen concurrent Ter Leede. De manschappen uit Veen zullen de confrontatie tegen SteDoCo moeten aangrijpen om nog aan te kunnen sluiten bij de kopgroep. Een hels karwei, maar voor het getergde Achilles Veen zit er niets anders op dan de drie punten zaterdag op De Hanen Weide te houden in de regionale derby.

In de tweede divisie blijft Kozakken Boys bezig in de achtervolging op koploper Katwijk. Ook zaterdag zullen de Werkendammers weer scherp moeten zijn tegen nummer 3 HCC Hardenberg om in het spoor te blijven van de koploper.

In de eerste klasse wacht GRC 14 weer een zware tegenstander met Delta Sports. De combinatie uit Giessen/Rijswijk zal tot het uiterste moeten, want de manschappen van trainer Marcel van Helmond kunnen de punten goed gebruiken om weg te komen uit de gevarenzone.

Periode
Ook bij Wilhelmina’26 in de tweede klasse staat de spanning er op. De Wijk en Aalburgers zijn goed bezig en kunnen de punten tegen Brederodes goed gebruiken om nog een paar plaatsen te stijgen op de ranglijst en vooral om in de race te blijven voor de tweede periodetitel. Het wordt zaterdag op De Ebbe dan ook een aardige krachtproef.

Bij Woudrichem zijn de wonden gelikt na de zeperd tegen Wilhelmina’26. De Woercummers moeten zaterdag maar laten zien dat ze toch echt thuishoren in de tweede klasse. Dan moet Papendrecht het haasje zijn.

3D
In derde klasse heeft koploper NOAD’32 wat goed te maken na de smadelijke nederlaag tegen Sparta’30. De Wijk en Aalburgers moeten dan BLC kraken in Den Bosch. Altena zal de opmars door moeten zetten bij en tegen het zwakke Willem II. Bij Sleeuwijk staat de derby tegen GDC op het programma. Verwacht wordt dat de bezoekers er flink op zullen klappen op De Roef. Dus kan het een leuke confrontatie worden, aangezien Sleeuwijk zich los kan werken uit de gevarenzone. Sparta’30 wacht een zware partij thuis tegen SV Capelle.

Zondag
Op zondag komt Be Ready in actie tegen Raamsdonk. De Hankenaren moeten de zwakke broeder in de vierde klasse wel kunnen hebben. Dat is ook het geval voor Dussense Boys, waar de drie punten bij hekkensluiter OMC moeten worden meegenomen. Dat is bij HHC’09 niet zeker. Wellicht geeft het thuisvoordeel tegen SV Reeshof de doorslag.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >