Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Afschaffen 3e en 4e klasse West 2 voorlopig van de baan: 'KNVB maakt er een potje van'

15 mei 2019, 22.03Nieuws
(foto: Wijntjes Fotografie - John Wijntjes)

KRIMPENERWAARD - Vertegenwoordigers van de KNVB maakten deze week tijdens een bijeenkomst in Delft, die door de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) was georganiseerd, bekend dat het afschaffen van de derde en vierde klassen voor verenigingen in West 2 voorlopig niet doorgaat.

De KNVB komt hiermee terug op een eerder besluit om vanaf volgend seizoen geen vierdeklassenvoetbal meer aan te bieden in West 2 en om het seizoen erop een streep door de derde klassen te zetten.

De drie zondagderdeklassers uit de Krimpener- en Lopikerwaard zijn verdeeld over de ontstane situatie. Het bestuur van Stolwijk maakte vorige week bekend dat het merendeel van de leden akkoord gaat met het besluit om volgend seizoen al over te stappen naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal ondanks het feit dat handhaving – die inmiddels gerealiseerd is – mogelijk was.

,,Ik ben sprakeloos,” zegt Stolwijk-voorzitter Edo Burger. ,,Ik ben al verschillende keren gebeld met de vraag of we toch een zondagclub blijven. Daar kan ik niks over zeggen. We wachten als club eerst de officiële reactie van de KNVB af. Ik vind wel dat de KNVB er een potje van maakt.”

Haastrecht
Bij Haastrecht overheerste de gedachte om bij degradatie over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Handhaving via de nacompetitie - als die er nog komt, vraagt technisch coördinator Jan Willem Koorevaar zich af – is nog mogelijk. ,,We gaan eerst in overleg met elkaar.”

Cabauw
Bij Cabauw valt deze mededeling rauw op het dak. Donderdagavond staat een informatieavond voor de leden gepland met als discussiepunt de overstap naar West 1 of Zuid 1 om zondagvoetbal te kunnen blijven spelen, als Cabauw degradeert. Een eventuele overstap naar het zaterdagvoetbal komt ook aan de orde. ,,We gaan ons meteen goed laten informeren,” merkt een verbaasde Cabauw-voorzitter Ton van Beek op. ,,Ik zal blij zijn als dit seizoen erop zit.”

De KNVB zal binnenkort een persbericht verspreiden, waarin de gewijzigde zienswijze over zondagvoetbal in de derde en vierde klasse in West 2 zal worden gecommuniceerd.

Wim Kroone

Verslaggever regio Krimpener- en Lopikerwaard Mail Wim >