Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Afwijkende promotie- en degradatieregeling derde en vierde klasse

30 jul 2012, 17.12Nieuws

REGIO - Het was al een tijdje bekend, maar nu officieel. In het zeer recent uitgegeven “Bewaarnummer” geeft het bondsbureau van Districtsbureau Zuid I namelijk aan dat met ingang van het seizoen 2013-2014 ook de standaard 3e en 4e klassen zullen bestaan uit veertien clubs.

In tegenstelling tot de hogere klassen in het amateurvoetbal zijn dat er nu nog twaalf.

Komend seizoen geldt daarom een afwijkende promotie- en degradatieregeling. Alleen de nummers 12 van de huidige 3e klassen degraderen nog rechtstreeks. De nummers 11 spelen met de periodekampioenen van de 4e klassen om klassebehoud.

De vierdeklassers hebben een verhoogde kans op promotie. Zowel de kampioen als de nummer 2 promoveren rechtstreeks.

De in totaal vijftien periodekampioenen en dus de vier nummers 11 van de 3e klassen spelen uiteindelijk via poules om maar liefst zes plaatsen voor promotie cq behoud in de 3e klasse.

De eerste vijf poules van drie ploegen spelen een halve competitie. Voor de vier laatste ploegen, verdeeld in poules 6 en 7, geldt een speciale regeling. Na een halve finalewedstrijd op neutraal terrein, spelen de winnaars een laatste wedstrijd en ook weer op een vreemde bodem.