Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ahmed El Azzouti: ‘Een vernieuwd team heeft altijd tijd nodig’

11 okt 2018, 07.15Nieuws

WERKENDAM - Ahmed El Azzouti is in zijn derde seizoen bij Kozakken Boys niet alleen belangrijk door zijn doelpunten. De inwoner van Waddinxveen is ook een echte teamplayer. Hij weet dat het met Kozakken Boys dit seizoen echt wel goedkomt.

Uiteraard heeft hij kort nagenoten van zijn twee wonderschone treffers zaterdag in Noordwijkerhout tegen VVSB. “Scoren blijft altijd leuk. Maar dat blijft bij mij niet zo heel lang hangen hoor, want ik ga altijd snel over tot de orde van de dag.”

Zijn eerste treffer was natuurlijk de mooiste. Hangend in de lucht ramde hij met een halve omhaal een voorzet van de rechterflank binnen. “Wij stonden op dat moment met 2-0 achter, dus ik dacht maar aan één ding: snel die bal uit het doel pakken en verder. Wij hebben immers op dit moment zo hard overwinningen nodig. Even later pakte die keeper een kopbal van mij uit de kruising. Eerlijk gezegd telde ik die al een beetje. Een ongelooflijke redding.”

Ooghoek
El Azzouti schrok geweldig van het moment dat VVSB op 3-1 kwam. “Ik schrok vooral toen ik naar de klok keek. Wij hadden echt niet veel tijd meer om terug te komen. Toch geloofde ik daar nog in. Dat proef je in het veld.”

De thuisclub bezweek uiteindelijk onder de druk van de Werkendammers. Terwijl de klok al over de negentig minuten heen was gegaan, zette Ahmed el Azzouti nog een keer aan. “Ik zette met een schijnbeweging de eerste speler op het verkeerde been en kwam diagonaal voor de keeper. Uit mijn ooghoek zag ik dat er niemand van ons vrij voor de goal kwam, dus bleef alleen de verre hoek open. Dat ik de bal daarin prikte was bijzonder en heel goed voor het team.”

Niet verrast
De spits ontkent dat zijn late aansluiten bij de groep invloed op zijn prestaties heeft gehad. “Onzin, want ik heb tijdens mijn verblijf in Marokko hard voor mijzelf getraind. Ik was superfit. Ik kon in augustus zo bij de groep aansluiten.”

El Azzouti is niet verrast door de wisselvallige start. “Als je ziet wat en wie er allemaal vertrokken zijn, weet je genoeg. Dat vul je niet zomaar in. Alle vastigheden zijn verdwenen. Toen ik in 2016 kwam moesten wij met een deels nieuwe selectie ook wennen. Soms vergeten mensen dat even. Ook dat is toen een hecht team geworden. Waarschijnlijk zijn wij zaterdag tegen HHC/Hardenberg weer een stapje verder.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Lees meer over : Ahmed el Azzouti