Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Alblasserwaardse clubs jagen op periodetitel

15 nov 2018, 14.31Voorbeschouwing
Groot-Ammers gaat tegen Lekvogels op jacht naar de eerste periode. (foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - Zaterdag 17 november worden de eerste periodetitels verdeeld. Diverse clubs uit de regio Alblasserwaard dingen mee naar die prijs.

Derdedivisionist SteDoCo treft in VVOG een club uit het rechterrijtje. Het onderlinge verschil bedraagt echter slechts twee punten. SteDoCo moet in Harderwijk dus vol aan de bak.

Sliedrecht
Sliedrecht heeft het veroveren van de eerste periode in 1C in eigen hand. Thuiswinst op GRC 14 volstaat. Bij puntenverlies van Sliedrecht heeft ook Nieuw-Lekkerland nog een (kleine) kans. De Lekkerlanders spelen wel de pittige uitmatch tegen Heerjansdam. Hekkensluiter GJS moet dringend punten gaan halen. Bij nummer 2 Sportlust'46 zou een gelijkspel al een knap resultaat zijn.

Zware kluif Drechtstreek en Papendrecht
Zal er bij Drechtstreek sprake zijn van een schokeffect na het ontslag van trainer Miguel Munoz? De kluif is sowieso zwaar, want medekoploper Woudrichem komt naar de Oostpolder. Ook Papendrecht zal de mouwen moeten opstropen. In Aalst aast titelkandidaat Roda Boys/Bommelerwaard namelijk op de periode.

De Zwerver-Arkel om periode
Dan 3C, bij uitstek de regioklasse. De topper De Zwerver-Arkel heeft rechtstreeks de periodetitel als inzet. Bij een gelijkspel kan Groote Lindt zomaar de lachende derde worden, mits SV Meerkerk wordt verslagen. Ook Schelluinen zit nog op het vinkentouw. Winst op De Alblas is dan sowieso een 'must'.

Streefkerk-SVW is een subtopper, terwijl VVAC en Unitas dringend op jacht gaan naar punten tegen respectievelijk Alblasserdam en Ameide, clubs die er aanzienlijk beter voor staan. Hardinxveld is vastbesloten de weg omhoog te vervolgen ten koste van de nog puntloze hekkensluiter IFC.

In 3D zal HSSC'61 Sparta'30 willen bijhalen op de ranglijst. Dan moeten er drie punten mee terug naar Heicop.

Groot-Ammers
Peursum (4C) treft thuis The Gunners, de nummer 5 die vier punten meer heeft dan de Giessenburgers.

In 4D is Groot-Ammers de belangrijkste kanshebber op de eerste periode. De geelzwarten moeten dan afrekenen met Lekvogels, een opponent die niet onderschat mag worden. Bij een misstap van Groot-Ammers ligt Brakel op de loer om toe te slaan. SV Noordeloos krijgt de handel vol aan Zuilichem, dat wil aansluiten bij de twee koplopers.

Krachtproef voor Unitas
Zondaghoofdklasser Unitas verdedigt de razendknappe koppositie bij Gemert. Een nieuwe krachtproef, want Gemert is de nummer 3 en staat slechts drie punten achter Unitas.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >