Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Altena kan periodetitel al ruiken

14 feb 2019, 07.28Voorbeschouwing
(foto: Jan Noorlandt)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Gelukkig wordt het weer wat beter komend weekend. De spelers zullen dan ook met meer plezier het veld opstappen. Het zonnige en rustige weer zal ook het spel ten goede komen, is de verwachting. Bij Altena zullen de koppies strak gespannen staan. De Nieuwendijkers doen het na de miserabele start nu uitstekend in de tweede periode. Met heel veel geluk kan Altena zaterdag zelfs de tweede periode al binnen slepen. Zelf moeten de Nieuwendijkers dan Tricht kloppen op de thuisbasis, maar dan nog blijven de oranjehemden afhankelijk van de resultaten van de concurrenten Papendrecht, Nivo Sparta en Roda Boys.

In de tweede divisie blijft Kozakken Boys punten pakken. Afgelopen zaterdag was het tegen Jong Vitesse wat minder. Komende zaterdag wacht op De Zwaaier tegenstander Rijnsburgse Boys. Die partij is ook nog niet zomaar gewonnen.

In de hoofdklasse A begint Achilles Veen zich nog te roeren na twee overwinningen op rij. Mochten de Veeners ook winnen in het zespuntenduel van Rijnvogels, dat is het drie keer is scheepsrecht.

Almkerk en GRC 14
Voor Almkerk en GRC 14 was het een goede zaterdag afgelopen weekend. Almkerk stuntte tegen Sliedrecht met 2-1 en GRC 14 pakte met 0-1 de winst bij Nieuw Lekkerland. Zaterdag tegen Geinoord moeten de Almkerkers die lijn door kunnen trekken. GRC 14 krijgt het zwaarder met opponent Heerjansdam. De combinatie uit Giessen en Rijswijk heeft wel als stok achter de deur, dat ze bij winst weg zijn uit de gevarenzone.

2F
In de tweede klasse F is Woudrichem het even kwijt. Alle reden om zaterdag tegen het laaggeklasseerde Zwaluwe maar eens een spetterende uitslag neer te zetten. NOAD’32 zit zwaar in de problemen. Winst op het Korenzand in Wijk en Aalburg tegen het sterke EBOH zou een verrassing zijn. Wilhelmina’26 zal er alles aan gelegen zijn om de winnende toon na de 3-0 tegen Heukelum voort te zetten bij Brederodes. Wellicht kunnen de Wijk en Aalburgers dan nog de staart roeren in de subtop van de tweede klasse.

3D
In de derde klasse D kan Sleeuwijk de borst nat maken voor de wedstrijd bij HSSC’61. Een stugge en standvastige tegenstander, dat zeker. Hopelijk heeft Sleeuwijk de guts om de titelrace niet in de war te laten sturen in Hei en Boeicop.

GDC is aan de beterende hand met tweemaal winst op rij. Ook Asperen moeten de Eethenaren onder de duim kunnen houden. Sparta’30 kreeg afgelopen zaterdag het goede gevoel terug met de 4-2 winst tegen Asperen. Naar verwachting houden de Andelnaren het goede gevoel ook vast bij en tegen het laaggeklasseerde SSC’55.

Zondag
Op zondag is Be Ready hopelijk bekomen van de slijtageslag tegen Dussense Boys. De koploper in de vierde klasse staat nu drie punten los van RFC. Dat moet een goed gevoel geven bij en tegen Raamsdonk. In Dussen staat er ook een leuk partijtje op het programma. De Dussenaren nemen het op tegen Chaam en zullen de nederlaag bij Be Ready weg willen spoelen.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >