Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Altena-Wilhelmina'26 en NOAD'32-Sleeuwijk mooie derby's in Heusden en Altena

10 feb 2017, 08.41Nieuws
NOAD'32 en Sleeuwijk treffen elkaar zaterdag in Wijk en Aalburg. (foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het gaat er weer om spannen komende zaterdag in het Land van Heusden en Altena. Wat te denken van de ‘clash’ tussen Altena en Wilhelmina’26 in de tweede klasse. Altena moet de punten pakken om meer lucht te krijgen. Wilhelmina’26 staat er beroerd voor in de gevarenzone en zou wat lucht ook goed kunnen gebruiken. Voldoende ingrediënten voor een spetterend voetbalgevecht zaterdag in Nieuwendijk.

Voldoende ingrediënten voor een heftige derby zijn er ook bij NOAD’32 tegen Sleeuwijk in de derde klasse. NOAD’32 is aan een opmars bezig. Sleeuwijk daarentegen mag koploper Woudrichem niet uit het vizier verliezen om de titelkansen overeind te houden. Voorbarig is het dan ook niet, dat er flink gebikkeld zal worden op het Korenzand in Wijk en Aalburg.

In de tweede divisie is Kozakken Boys weer helemaal terug aan het front. Toch zal trainer Danny Buijs de uitbeurt bij Excelsior Maassluis met enige 'angst' tegemoet zien. Een lastige tegenstander, weet de trainer. Mochten de Werkendammers toeslaan in Maassluis, dan zijn ze wel het heertje.

Achilles Veen weet wat het te doen staat om de titelkansen in de hoofdklasse overeind te houden. Is de vorm er van afgelopen zaterdag tegen Smitshoek, dan komt het wel goed tegen Argon op De Hanen Weide.

Degradatiekraker
In de eerste klasse blijft Almkerk het lastig houden. Dat zal ook zaterdag het geval zijn in de uitbeurt bij LRC. Anderzijds hangt er een verrassing in de lucht in Leerdam gezien het belang van deze degradatiekraker. GRC 14 daarentegen ligt op ramkoers richting de subtop. Oranje Wit wordt wel een hele lastige hobbel zaterdag in het Almbos.

In de tweede klasse lijkt GDC zich op te richten. Ook bij en tegen Heukelum kan het twee kanten op vallen.

In de derde klasse kan Sparta’30 de borst weer natmaken voor de tweestrijd in en tegen Asperen.

Zondag
Op zondag kan Be Ready het waarschijnlijk vergeten bij en tegen koploper FC Engelen. Dat geldt eigenlijk ook voor HHC’09, dat hoogvlieger TSV Gudok op bezoek krijgt in Heusden. Dussense Boys heeft de punten ook nog niet binnen tegen Willem II. De Dussenaren zullen een goede dag moeten hebben om de Tilburgers over de kling te jagen.  

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >