Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

André de Vos (De Alblas): 'Doorpakken na periodetitel'

23 nov 2017, 07.18Nieuws
(foto: Richard van Hoek)

OUD-ALBLAS - Op late voetballeeftijd nog switchen van voetbalclub; André de Vos deed het anderhalf jaar geleden. Hij verkaste van Nieuw-Lekkerland naar De Alblas. Een sprong in het diepe was het, maar wél in een 'zwembad' dat warm aanvoelt.

"De Alblas en Nieuw-Lekkerland zijn op een bepaalde manier goed met elkaar vergelijkbaar", vindt De Vos (29), zoon van Nieuw-Lekkerland-legende Jan de Vos. "Bij beide clubs hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer. Het feit dat ik al aardig wat mensen kende bij De Alblas, maakte de overstap niet al te moeilijk. Daarnaast voelde ik me in voetballend opzicht snel thuis. Met dank aan mijn teamgenoten en trainer Michel de Raad."

"Onder diens opvolgers Leo Dekker en Henk Stok is die lijn doorgetrokken. Ze doen het uitstekend. De trainingen zijn leuk en gevarieerd en je wordt blij van de resultaten. Met als voorlopig hoogtepunt onze periodetitel van afgelopen zaterdag. Met deze prijs in de achterzak moeten we doorpakken, vind ik. De komende periode staat een aantal mooie wedstrijden op het programma, duels waarin we onszelf weer moeten laten zien. Tegen Alblasserdam, Streefkerk en De Zwerver bijvoorbeeld. Dat worden wedstrijden om je vingers bij af te likken. Veel publiek. Gezonde rivaliteit. Heerlijk!"

Puzzelstukjes
De Vos, die samen met Jeffrey Gelderblom het centrale duo achterin vormt, zag De Alblas vanaf de voorbereiding wekelijks 'groeien'. "We hebben er nogal wat nieuwe spelers bijgekregen, dus was het even afwachten hoe de puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Inmiddels ligt alles op z'n plek en blijken we een sterk team te hebben en weten we alle posities dubbel bezet."

"Ook de manier waarop de trainers ons laten voetballen, slaat aan. We spelen een aanvallend spelletje waarbij we onze tegenstanders proberen vroeg vast te zetten. Wat we al wél merken is dat sommige ploegen zich op ons gaan instellen. Dat heeft alles te maken met onze vliegende start. Onze wedstrijd tegen Schelluinen was daar een mooi voorbeeld van. Hun keeper begon al in de tiende minuut met tijdrekken, ha ha!"

Geweldig naar mijn zin
Tot aan zijn overstap naar De Alblas voetbalde André de Vos grotendeels in het tweede elftal van Nieuw-Lekkerland. "Ik hing een beetje tussen 1 en 2 in", blikt hij terug. "Op zich had ik vrede met die rol, om de simpele reden dat ik twee kanjers als Gertjan Stout en Ard Hartman vóór me had staan in het eerste team. Die jongens waren simpelweg een klasse beter dan ik; zo eerlijk moet je zijn. Toen Job van Vliet anderhalf jaar geleden aangaf van Nieuw-Lekkerland terug te gaan naar zijn oude vereniging De Alblas, begon het bij mij te kriebelen. Een mogelijk vaste plek in een eerste elftal bij een mooie club; dat leek me wel wat. Goed dat ik mijn gevoel gevolgd heb. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij De Alblas."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >
Lees meer over : André de Vos, vv De Alblas