Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

André Segeren: 'Alles aan doen om punten in Dussen te houden'

25 okt 2017, 07.33Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

DUSSEN - André Segeren is meestal te vinden in de aanval bij Dussense Boys. De spits is al jaren de goalgetter. Komende zondag wordt de burenruzie tegen Be Ready in ere hersteld.

“Het is nu een paar seizoenen geleden dat we tegen de Hank speelden. Iedereen in Dussen heeft er veel zin in om weer tegen Be Ready te voetballen, want het blijven toch speciale wedstrijden”, geeft André Segeren aan.

“Er zijn veel derby’s hier in de regio, maar Dussense Boys tegen Be Ready is een echte”, vindt hij. “Er is altijd veel publiek, vuurwerk, een disco en er zijn spandoeken en dergelijke. Dat blijft toch wel speciaal”, aldus de goalgetter van Dussense Boys.

“Je weet nooit van tevoren wat het brengt”, hoopt Segeren wel dat Dussense Boys tegen Be Ready drie punten gaat pakken. “Dan is ons seizoen goed.”

Hij heeft geen vrienden of familie in Hank. Zijn wieg stond in Made, maar op 2-jarige leeftijd kwam hij door de verhuizing al in Dussen terecht. Hij voelt zich dan ook een echte Dussenaar en is de club altijd trouw gebleven. “Het is lang geleden dat we van Be Ready hebben verloren. Dat was trouwens wel zuur”, geeft hij aan, dat het ook om prestige draait bij de Dussenaren. “Beide dorpen liggen naast elkaar. Omdat het twee kleine clubjes zijn, werd er wel eens over gesproken om te fuseren, maar dat wil niemand. Ik kom ook wel eens in Hank, maar als ik er niet hoef te wezen, dan ga ik er niet heen.”

Nooit gestaakt
Dussense Boys klapte er in het verleden wel op tegen Be Ready. Koste wat het kost, moest er gewonnen worden. “Het gaat op het scherp van de snede en de sfeer er omheen roept extra krachten op. We gaan er ook echt voor”, kan Segeren zich niet herinneren, dat het ooit echt uit de klauwen liep. “Het blijft meestal bij een opstootje of een rode kaart”, aldus Segeren, die het zelf binnen de perken wil houden. “Het is meestal wel sensatie”, aldus Segeren, die al twaalf jaar in het eerste van Dussense Boys speelt.

Zodra het kon meldde André zich als jong broekie aan bij Dussense Boys. “Ik moest van m’n moeder eerst mijn zwemdiploma halen. Dat heb ik ook zo snel mogelijk gedaan en toen mocht ik op voetbal”, vertelt hij. De jonge Segeren was ook toen altijd voorin de aanval te vinden, graag aan de bal en altijd met een bal in de weer. Het talent viel op, maar scouts werden resoluut afgewimpeld.

Segeren debuteerde al op 15-jarige leeftijd in het eerste van Dussense Boys in een wedstrijd in de nacompetitie en scoorde meteen. Dat is hij eigenlijk altijd veelvuldig blijven doen en hij groeide uit tot de goalgetter bij Dussense Boys.

Nieuwe rol
Goalgetter is de 28-jarige Segeren, die altijd de belangstelling van andere clubs bleef afwimpelen, nog altijd in Dussen. Hoewel zijn rol nu wat anders is met alle jonkies.

“Vaak sta ik nu achter de spitsen en probeer meer te sturen”, geeft hij aan. “Ik heb er geen problemen mee. Ik scoor graag, maar ik heb liever dat we winnen en het goed gaat met de club”, heeft hij er toch al weer vijf in liggen.”

Op André Segeren, die ook trainer bij de jeugd en docent gym bij het Willem van Oranje College is, kan Dussense Boys altijd rekenen. “Ik heb het hier in Dussen super naar mijn zin, dus waarom zou ik dan weggaan. Ik draag liever hier mijn steentje bij en ik denk dat wij ons dit jaar in de vierde klasse wel kunnen meten met de middenmoot. De vorige keer vlogen we er gelijk weer uit, maar dat gaat nu zeker niet gebeuren”, klinkt het vastberaden.

Segeren is blij dat de derby tegen Be Ready in ere is hersteld. Gezien de stand op de ranglijst is Be Ready deze keer wel de favoriet, maar dat zegt de Dussenaar niets. “Tegen Be Raedy blijft iets speciaals. We gaan er alles aan doen om de drie punten zondag in Dussen te houden”, besluit André Segeren, die zondag zeker aan de aftrap staat.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : André Segeren, Dussense Boys