Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

André Zondag ziet zichzelf volgend seizoen niet terug in huidige rol

29 mrt 2017, 07.36Nieuws

LEERDAM - André Zondag kwam zaterdag in Zwijndrecht op sportpark De Noord na de rust als invaller in het veld voor Dylan Verschoor. Het marcheerde voor de pauze niet bij LRC Leerdam.

“En dan grijpt de trainer in. Bovendien gingen wij naar een 3-4-3 systeem. Wij hadden daarna wel veel de bal maar we konden, behoudens een paar kansjes, geen potten breken. Wij kwamen ook nog eens tegen tien man te staan en dat maakte het voor ons niet gemakkelijker. Ik speelde overigens ook niet goed hoor. Als je de wedstrijden goed analyseert, weet je dat het bij ons in het scorend vermogen zit. Deze jongens kunnen allemaal behoorlijk voetballen, maar doelpunten maken, ho maar. Dat wil niet vlotten.”

Zondag heeft bij clubs gespeeld waar aanvallend veel meer vernuft was. “Maar dan praat je over een heel ander niveau. Bij een club als Unitas konden wij de boel uit elkaar spelen. Bij LRC moeten wij het vooral ook van strijd hebben. Als dat dan ook nog eens ontbreekt, kunnen wij van iedereen in deze afdeling verliezen.”

Vol gas
De 43-jarige Zondag geeft voor zichzelf nog altijd vol gas. “Ik train twee keer per week en ben er zaterdags altijd bij. Ik eis zeker geen basisplaats op. Ik probeer keihard voor het team te werken. Dit verlies is een mentale dreun omdat wij niet konden brengen wat wij de vier wedstrijden daarvoor wel hebben gebracht. Het was nu andersom. Wij zijn bij VVGZ op alle fronten afgetroefd. Zaterdag komen de ‘beton boys’ naar Bruinsdeel. Nieuw-Lekkerland heeft een ploeg die altijd keihard werkt. Daar staan zij om bekend. Ook geen grote ploeg, want die zijn er in deze klasse niet. De kampioen vliegt volgend seizoen gelijk weer uit de hoofdklasse.”

André Zondag weet dat zijn rol zaterdag weer op de bank begint. “De trainer gaat echt niet veel aan de basisopstelling veranderen. Misschien dat Ansu speelt. Waar hij zaterdag was, weet niemand.”

Knoop doorhakken
Zondag kijkt, nu het bijna april is, al naar het volgend seizoen. “Ik moet de knoop nog doorhakken, maar de kans lijkt mij niet heel groot dat ik straks nog dezelfde rol krijg als in dit seizoen. Het houdt natuurlijk een keer op. Ik merk het aan mijzelf. Drie kwartier is gewoon genoeg.”

Wat zijn rol dan wel wordt in de toekomst? “Er zijn bij deze groep best een aantal spelers die ik wil helpen. Jongens die ervoor openstaan. Maar het gros van de spelers is vooral met zichzelf bezig.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Lees meer over : André Zondag, LRC Leerdam