Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Antonio en Rozendaal gaan TC-zaken doen bij ASV Arkel

09 mei 2016, 17.00Nieuws
Sander Antonio (r) maakte de afgelopen weken zijn rentree in ASV Arkel 1, maar zal komend seizoen de TC-zaken gaan behartigen. (foto: Rick den Besten)

ARKEL - Sander Antonio en Ronald Rozendaal gaan de technische zaken bij ASV Arkel behartigen. Het duo volgt Dick Pelle op, die afgelopen weekend opstapte na de degradatie van de Arkelse hoofdmacht naar de 4e klasse.

Het bestuur van ASV Arkel heeft er geen gras over laten groeien. Voor het bestuursgat dat door het opstappen van Dick Pelle is ontstaan, zijn twee opvolgers gevonden. Het bestuur heeft ervoor gekozen om het taakveld Technische Zaken in een senioren- en een jeugdtak te verdelen en voor deze twee functies een duo weten te vinden. Sander Antonio zal de TC-senioren, met daarin de A-selectie, onder zijn hoede nemen. Ronald Rozendaal is het beoogd bestuurslid TC-jeugd. In de eerstkomende ledenvergadering worden beide kandidaten officieel voorgesteld.

Jongen van de club
Sander Antonio is een zogenaamde ‘jongen van de club’. Met een officiële afscheidswedstrijd nam hij vorig jaar afscheid van zijn actieve carrière. Nadat Jerome Ceton hem daarvoor gevraagd had, speelde hij de afgelopen weken echter weer regelmatig mee met Arkel 1. Maar ook Antonio kon ASV Arkel niet behoeden voor degradatie. Zelf promoveerde Antonio twee keer met ASV Arkel en speelde hij onder andere bij de jeugd van RKC Waalwijk, op zondag bij Unitas en vierde hij successen met SVW in de vierde, derde en tweede klasse. Het is aan Sander Antonio om samen met de nieuwe hoofdtrainer Richard Smaal Arkel weer terug naar de derde klasse te brengen. 

Ronald Rozendaal voetbalde in een lang verleden voor Groot-Ammers, maar heeft zich binnen ASV Arkel de laatste jaren vooral laten kennen als een betrokken trainer, leider en jeugdcoördinator. De stap naar het bestuur was voor Rozendaal een logische. In 2011 was hij al betrokken bij de eerste verkenningen over een nieuw jeugdbeleid, nu is het aan het hem om het jeugdbeleid definitief te borgen binnen de vereniging. 

Netwerk
Voorzitter Berend Buddingh’ is tevreden over de invulling. ‘Met Sander halen we een topper in het bestuur. Los van zijn technische know-how, beschikt hij over een belangrijk regionaal netwerk dat voor deze functie van belang is. Ook vertegenwoordigt hij een nieuwe generatie bestuurders en dat is voor de nabije toekomst ook belangrijk. Met Ronald komt er iemand in het bestuur die nu al nauw betrokken is bij het jeugdbeleid en dit kan bestendigen en verdiepen. Dat is wat we willen.’

Dat de opvolging snel geregeld lijkt, is voor Buddingh’ logisch. ‘We wisten natuurlijk al dat Dick zou stoppen, maar dit is geen periode in het seizoen om een gat te laten vallen. Daar hebben we dus op geanticipeerd. En dat beide mannen zo snel duidelijkheid hebben gegeven, was een aangename verrassing, maar zegt vooral iets over hun verantwoordelijkheidsgevoel.’