Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arda Havar fitter dan ooit

16 feb 2016, 09.56Nieuws
Arda Havar als speler van Kozakken Boys. (foto: Teus Admiraal)

DEN BOSCH - FC Den Bosch-middenvelder Arda Havar beleefde in een jaar tijd zo’n beetje alles wat een profvoetballer kan meemaken. Toch overheerst bij de oud-speler van Kozakken Boys een positief gevoel over de afgelopen roerige periode. “Die achtste plek kunnen we nog halen.”

Achttien jaar oud was Havar toen hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van OJC Rosmalen. Een wisselvallig seizoen, zoals hij het zelf beschrijft. “Maar het jaar erop ging uitstekend. Ik pakte mijn minuten mee in de hoofdmacht en een jaar later maakte ik de overstap naar Kozakken Boys. Een fantastische club waar ik het al die tijd enorm naar mijn zin heb gehad.” Bij de Werkendamse club groeide de inmiddels 29-jarige middenvelder uit tot een bepalende factor.

Dat zag ook het Turkse Samsunspor, waar Havar aanvankelijk nog een stage afwerkte. De stageperiode in het geboorteland van zijn ouders liep echter op niets uit. Havar keerde terug bij de Boys, maar leverde zijn contract op de Zwaaier in mei 2013 dan toch definitief in. “Een lastige beslissing”, zegt hij. “Mijn oma was ernstig ziek en ik heb veel aan haar te danken gehad in mijn leven. Ik kon het naar mezelf niet maken om het voetbal voor te laten gaan.”

En dus koos Havar voor vierdeklasser Real Lunet. “Een gezellige, warme dorpsclub, niet ver bij mijn huis vandaan. Ik had een goede band met de trainer en hij zou me ook aan werk helpen. Dat zag ik wel zitten.” Met het Vughtse Real Lunet werd Havar kampioen van de vierde klasse. “Maar het mooiste was toch wel dat we de finale van de Brabant Cup haalden. Uitgerekend Kozakken Boys was in de finale de tegenstander. Ik scoorde drie keer tegen mijn oude club, maar we verloren wel met 5-4.”

Doelstelling
Havar is nu met zeven treffers clubtopscorer van FC Den Bosch in de Jupiler League en werd vorig jaar zelfs drie maanden op rij verkozen tot ‘Speler van de Maand’ bij de Bossche club. “Wat dat betreft zijn dit seizoen de meeste van mijn persoonlijke doelen wel bereikt, maar helemaal tevreden mag ik nog niet zijn.” Hij doelt op het behalen van de achtste plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van promotievoetbal. “Een doelstelling die we aan het begin van het seizoen hebben uitgesproken. Die gaan we nu halen ook”, klinkt het opgewekt. “Jong Ajax en Jong PSV mogen niet meedoen aan de play-offs en het staat dicht bij elkaar."

Plafond
Hoewel Havar veel aan Den Bosch te danken heeft, hoopt hij ooit nog eens de stap hogerop te kunnen maken. “Ik denk niet dat hier mijn plafond ligt, met alle respect. Ik voel me fitter dan ooit en zie mezelf nog wel zes of zeven jaar actief voetballen op een hoog niveau. Of een terugkeer naar Kozakken Boys een optie is?” Lachend: “Ik heb goed contact met Kees Spaan en ga ook zeker vier of vijf keer per jaar bij de club kijken, maar een rentree is op dit moment niet aan de orde”, besluit hij. 

Leendert Kamsteeg