Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arie van Vuren 50 jaar in touw voor het voetbal

08 nov 2018, 08.01Nieuws
(foto: Peter Verbeek)

EVERDINGEN – Arie van Vuren was een bestuurder in hart en nieren. Eerst bijna dertig jaar als penningmeester en voorzitter van SC Everstein, daarna ruim twintig jaar als vertegenwoordiger en ambassadeur van de KNVB. Begin vorige maand heeft hij afscheid genomen

De voetbalwieg van Van Vuren stond bij Leerdam Sport ’55 waar hij direct na de oprichting lid van werd. Een paar jaar later stond hij als 16-jarige in het eerste elftal. “Ik was redelijk snel en kon als aanvaller op beide flanken goed uit de voeten”, beschrijft hij zichzelf.

Arie verdedigde daarna de kleuren van het Culemborgse Vriendenschaar. Dat hij doorgaans in het tweede elftal speelde was niet zo erg, maar altijd op zondag begon hem tegen te staan. “Daarom ben ik in 1963 overgestapt naar SC Everstein waar ik geruime tijd in het eerste heb gevoetbald. Drie jaar later ben ik bestuurslid geworden en in 1969 werd ik penningmeester. Dat was een drukke tijd, met de opkomst van sponsoring en reclameborden, en de steeds stijgende kantineomzet. Tussen 1986 en 1995 ben ik voorzitter geweest.”

Schakel
Arie van Vuren was nog geen half jaar bestuurslid af toen hij een belletje kreeg van Henk Bovekerk, de toenmalige voorzitter van de afdeling Dordrecht.

“Hij vroeg me of ik afgevaardigde wilde worden van de clubs in de regio West-Betuwe, zeg maar de driehoek tussen Everdingen, Vuren en Waardenburg. Dat hield in dat ik een schakel was tussen de clubs en het districtskantoor van Zuid 1 in Breda. Bij alle clubs van mijn regio kwam ik een paar keer per seizoen. Ik sprak met bestuursleden, luisterde naar hun problemen en wensen, en de belangrijkste legde ik neer bij het districtsbestuur. Daarnaast waren er enkele keren per jaar vergaderingen met mijn regioverenigingen en met alle clubs uit de omgeving van Gorinchem. Alle vergaderingen werden redelijk goed bezocht. Er waren altijd vragen, opmerkingen en discussies over de winterstop, de indelingen, het vroege einde van de competities of de aanvangstijden van jeugdwedstrijden.”

Ceremonieel
Vooral door de digitale ontwikkelingen is de animo van de besturen om de vergaderingen te bezoeken drastisch verminderd. Zodoende veranderde ook de functie van de afgevaardigden. Die kregen meer een ceremonieel karakter: het overhandigen van de kampioensschalen en –medailles, het uitreiken van de KNVB-erespelden aan clubleden, en het aanbieden van cadeaus aan jubilerende verenigingen.

“Ik word binnenkort 78 en heb tijdig aangegeven te stoppen als ambassadeur van de KNVB”, zegt Arie van Vuren. “Onlangs heb ik tijdens een vergadering bij WNC (Waardenburg) afscheid genomen. Het is toch het einde van een tijdperk van meer dan vijftig jaren, waar ik met plezier op terugkijk.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >