Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arkel-captain Remie Schuurman: 'Vierde klasse kan gekkenhuis zijn'

05 apr 2018, 07.19Voorbeschouwing
De huidige top-3 gaat volgens Remie Schuurman uitmaken wie er kampioen wordt in 4D. (foto: Rick den Besten)

ARKEL - ASV Arkel is kampioenskandidaat nummer 1 in de vierde klasse D. Remie Schuurman: "Maar in dit gekkenhuis kan alles gebeuren."

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg staat Arkel bovenaan in de vierde klasse D. Het was zelfs een uitmuntend Paasweekend voor de Schoonzigtbewoners, want de naaste concurrent Unitas speelde gelijk en staat nu op een gat van drie punten. Niet dat het daarmee al bijna gespeeld is, in Arkel weet men wel beter.

Remie Schuurman weet nog hoe het de club vorig jaar verging. Arkel voerde met nog vier duels te gaan de ranglijst aan, maar promoveerde niet. "Al vertekende het programma toen het beeld wel", geeft de aanvoerder aan. "Toen moesten we de vier beste tegenstanders nog krijgen, waarna we de koppositie weggaven. En in de nacompetitie hebben we het niet gered. We speelden tegen NEO'25. Zij waren niet eens zoveel beter maar scoorden snel in het eerste duel waarna we continu achter de feiten aanliepen."

Dramatische start
Dit seizoen was de start van de competitie voor Arkel dramatisch. De eerste twee wedstrijden werden verloren van Peursum en VVAC, beide met 0-1. "We speelden eigenlijk helemaal niet zo slecht. Maar ineens keek je naar de ranglijst en vonden we ons onderaan terug in de vierde klasse. Dat was toch wel schrikkken, want het is het laagste niveau, haha."

De draad werd echter weer opgepakt en in de zeventien wedstrijden die volgden werden er liefst vijftien gewonnen en twee gelijk gespeeld. "We zijn beter dan vorig jaar. Hoewel we nu ook de sterkere tegenstanders nog tegen moeten komen, denk ik dat we dat nu beter aan kunnen. We zijn ook weer een jaartje ouder. De wedstrijden hebben we dit jaar meer onder controle."

Rechtzetten
De volgende tegenstander van Arkel is VVAC, één van de twee clubs waarvan dus werd verloren aan het begin van het seizoen. Bovendien waren het de Putbewoners die afgelopen zaterdag runner-up Unitas op 1-1 hielden. "Als je kampioen wilt worden, moet je thuis van VVAC winnen. Er is geen andere optie. En we hebben tegen hen nog wat recht te zetten."

Hoewel Schuurman met zijn team meer zekerheid in het veld voelt, geeft hij aan dat je in de vierde klasse nooit zeker bent. "In principe weten we dat we in de meeste wedstrijden beter voetbal op de mat kunnen leggen dan de tegenstanders. Maar in de vierde klasse kan het een gekkenhuis zijn hoor. Je kan nooit zekerheid hebben in het veld."

Gekste dingen
Volgens de aanvallende middenvelder kunnen de gekste dingen gebeuren. "Je krijgt te maken met arbitrale dwalingen. Mindere clubs die tegen de bovenste de mouwen opstropen en krachten bij zichzelf los weten te maken waar je maar mee om moet zien te gaan. Spelers die ineens de vreemdste acties in huis hebben en van daaruit ook nog eens weten te scoren. Het maakt de vierde klasse allemaal wel heel leuk om in te spelen."

De 24-jarige aanvoerder kwam vijf jaar geleden bij Arkel terecht. Aanvankelijk wilde hij op een lager niveau acteren om het zo te kunnen blijven combineren met het zaalvoetbal. "Het was de bedoeling dat ik er een jaar of twee zou spelen. Maar ik heb het hier zo naar m'n zin dat ik ben blijven hangen."

Debuut onder Elands
Volgend jaar zal hij op sportpark Schoonzigt bovendien een oude bekende tegenkomen. Richard Smaal zal in de zomer uit Arkel vertrekken en Leon Elands neemt vervolgens zijn plaats op de bank in. "Het had ook zomaar Tutu NDona kunnen zijn. Ik had allebei de opties heel leuk gevonden, de club koos uiteindelijk voor Elands. Voor ik bij Arkel terecht kwam heb ik altijd bij GJS gevoetbald en onder Leon debuteerde ik acht jaar geleden in het eerste. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken."

Volgens Schuurman wordt het kampioenschap bepaald door de clubs die nu de top drie vormen. "Unitas laat net als wij zien dat ze willen voetballen. Daarom was het treffen met hen in Gorinchem ook zo'n leuke en interessante wedstrijd. Groot-Ammers speelde ons op eigen veld in de eerste helft van de mat. Gelukkig wisten we het tijdig om te draaien. Ik denk dat zij geen punten meer gaan laten liggen. Of nou ja, hopelijk wel tegen ons dan."

En zaterdag wacht dan eerst nog de huidige nummer vier VVAC. "We zijn compleet voor deze topper. We zullen er dus vol op gaan."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >
Lees meer over : ASV Arkel, Remie Schuurman, VVAC