Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arkel en Lekvogels gaan onderling strijden voor nacompetitieticket

11 mei 2017, 09.15Nieuws
Gaat het laatste nacompetitieticket in 4D naar Arkel of naar Lekvogels? (foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - Voor een aantal Alblasserwaardse clubs breekt zaterdag de dag van de waarheid aan. Veelal met een negatief (degradatie)sentiment, maar dat geldt niet voor ASV Arkel en Lekvogels. Zij gaan uitgerekend onderling strijden om het laatste nacompetitieticket in de 4e klasse D.

Het Arkelse doelsaldo is een tikkie beter dan dat van de Lexmonders. Hierdoor heeft Arkel aan een gelijkspel voldoende. Lekvogels moet winnen om de nacompetitie in te gaan. Regio-Voetbal zal erbij zijn om te zien hoe het afloopt.

Hart vasthouden
De supporters van SteDoCo houden hun hart vast. De resultaten zijn al wekenlang belabberd en een nieuwe nederlaag tegen VVOG (aanvang 15:00 uur!) kan grote gevolgen hebben. Verliest SteDoCo en weet Huizen óf Rijnvogels te winnen, dan valt het doek aan de Groeneweg. SteDoCo zal moeten winnen om zeker te zijn van nacompetitie om handhaving, die dan overigens dinsdagavond 16 mei al begint.

De vraag is of Sliedrecht een goede tweede seizoenshelft kan bekronen met directe handhaving. Die kans is uiterst klein, maar het kan nog steeds. Sliedrecht heeft hiervoor hoe dan ook een overwinning op runner-up Ter Leede nodig en moet vervolgens afwachten wat het resultaat bij Smitshoek-Zwaluwen zal zijn.

Sidderen op Excelsior
Nieuw-Lekkerland - Rijsoord wordt in 1C een duel om van te watertanden. Rijsoord kan kampioen worden, maar Nieuw-Lekkerland heeft de punten keihard nodig om de nacompetitie te ontlopen. Zelfs bij Lekkerlandse winst is dat laatste niet helemaal zeker. Het wordt dus sidderen op sportpark Excelsior, waar Nieuw-Lekkerland door schorsingen en blessures hoe dan ook aanvallende zorgen heeft.

Papendrecht kan de degradatiedans in 2D nog ontpringen. Dan moet er gewonnen worden van Piershil en is het kijken naar de resultaten van NSVV en Binnenmaas. Bij een gelijkspel of een nederlaag kan Papendrecht er nog rechtstreeks uit, als Spirit thuis van Hellevoetsluis wint. Alblasserdam-DCV gaat voor de al gedegradeerde thuisclub nergens meer om, maar voor de bezoekers zeker wel. DCV kan op Souburgh namelijk de derde periode pakken.

GJS gebaat bij nederlaag
In 2F is de spanning onderin te snijden. Niet voor SV Meerkerk, dat een 'niemandalletje' speelt bij Roda Boys. In theorie heeft Meerkerk nog kans op de laatste periode, maar iedereen weet dat die naar kampioen DeltaSports'95 zal gaan. Als DeltaSports'95 wint van GJS, gaat uitgerekend GJS namelijk via de tweede plek de nacompetitie in. GJS is dus, hoe gek ook klinkt, gebaat bij verlies. Dan loopt het met het oog op nacompetitieplaatsing geen enkel risico.

Hardinxveld heeft maar één opdracht: winnen van Brederodes. Alleen in dat geval kan rechtstreekse degradatie naar de derde klasse ontlopen worden, mits Altena niet van Tricht wint.

3C
In de 3e klasse valt er weinig meer te verhapstukken. Bij Drechtstreek-Streefkerk, HSSC'61-De Alblas en VVAC-Groote Lindt staat er niks meer op het spel. Bij ZBC'97-Ameide nog enigszins wel. ZBC'97 en SC Everstein bepalen in de laatste speelronde wie twaalfde en wie elfde wordt. Dat heeft invloed op wie de tegenstander in de nacompetitie om lijfsbehoud wordt.

SVW en Unitas
SVW kan tegen Sparta'30 rustig naar de nacompetitie toewerken; de tegenstander uit Andel jaagt in 3D nog op het laatste ticket. Bij Unitas-Zuilichem zijn er geen belangen meer. Unitas is reeds gedegradeerd, Zuilichem zal klassebehoud via de nacompetitie veilig moeten stellen.

Schelluinen ruikt nacompetitie
Schelluinen ruikt in 4E de nacompetitie. Alleen bij een gelijkspel of een nederlaag tegen DFC kan het nog misgaan, want dan kan ONI in de eindstand nog over Schelluinen heen. Vraag is dus of tegenstander DFC, dat al zeker is van nacompetitie, 'volle bak' zal gaan op Scalune.

Wonder op Molenvliet?
Gaat Molenvliet zondag een wondertje beleven? Het kan... Unitas moet zelf winnen van Rijen en dan maar hopen dat koploper Rood Wit W zich verslikt in DESK. In dat geval trekt Unitas aan het langste eind en is het kampioen. Wint Rood Wit W wel, dan resteert voor Unitas de nacompetitie.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >