Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arkel kampioen, of voert Unitas de spanning tot het kookpunt op?

17 mei 2018, 07.30Voorbeschouwing
Arkel wil zaterdag tegen uitgerekend nummer 2 Unitas het kampioenschap binnenhalen. (foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - Met nog twee speelronden te gaan, zijn er voor de Alblasserwaardse clubs al een aantal beslissingen gevallen. Maar zeker nog niet allemaal. Komende zaterdag zal er weer veel duidelijk worden, onder meer in de 4e klasse D.

Arkel heeft de titel voor het grijpen. Een punt tegen runner-up Unitas volstaat. Appeltje-eitje? Of is Unitas, gesterkt door de 10-0 monsterscore tegen Well, in staat zand in de Arkelse motor te gooien? In dat geval wordt de spanning tot het kookpunt opgevoerd, is het verschil nog slechts één punt en valt de beslissing op de slotdag. Zover zal Arkel het niet willen laten komen.

Met Unitas strijden Groot-Ammers en VVAC nog om een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de nacompetitie. Hoewel ze op De Put zullen beseffen dat de misstap tegen Peursum een hele dure is geweest. VVAC hoopt nog op een misser van Groot-Ammers bij Brakel, maar rekent er niet op. En zelf zullen de groenwitten eerst nog moeten winnen van Well. Thuis lukte dat immers niet en werd het een lelijke uitglijder.

SVS'65-SV Noordeloos, Kerkwijk-Peursum en in de westelijke 4e klasse VVJ-Lekvogels gaan slechts om des keizers baard.

Passend afscheid
SteDoCo heeft in de hoofdklasse A nog grote belangen en wil tegen hekkensluiter Argon op nacompetitiekoers blijven. 't Moet gek lopen, wil dat niet lukken.

In 1B is de fut er bij Nieuw-Lekkerland uit. Maar trainer Ronald Hulsbosch verdient een passend afscheid van het thuispubliek en dus moet Lekkerland tegen nummer 3 Kloetinge maar weer eens 'ballen tonen'.

GJS is hard op weg zich te handhaven in 1C. Maar als kampioen DUNO D geen cadeautje weggeeft en Woudenberg weet te winnen van Bennekom, dan kan het nog op de laatste speeldag aankomen. Sliedrecht heeft daar ook een hand in, aangezien GRC 14 -de tegenstander van Sliedrecht- sinds afgelopen zaterdag twee punten onder GJS staat.

2F
In de 2e klasse F is nog van alles mogelijk, al spelen de Alblasserwaardse vertegenwoordigers hierin een marginale rol. Maar gezien het programma van komende zaterdag toch ook weer niet. SVW hoopt -misschien wel tegen beter weten in- nog steeds aan directe degradatie te kunnen ontsnappen, maar treft in Brederodes een tegenstander die nog kansrijk is in de derde periode. Hardinxveld, dat drie punten boven SVW staat, hoopt wellicht te kunnen profiteren van het feit dat Heukelum 'uitgespeeld' is. Maar dat valt te bezien getuige de gretigheid van Heukelum van afgelopen zaterdag.

Bij Papendrecht-Pelikaan mag er dan voor de thuisclub niets meer op het spel staan, voor de bezoekers zeker wel. Er is immers een scenario denkbaar waarbij Pelikaan-Almkerk een week later beslissend is voor de titel in 2F. En laat nu de andere Papendrechtse club, Drechtstreek, zaterdag tegen Almkerk spelen. Dat kan ook vrijuit, terwijl bij koploper Almkerk de druk er vol op staat. Wilhelmina'26-SV Meerkerk speelt zich in rustiger vaarwater af; Meerkerk werkt rustig toe naar de nacompetitie met als inzet handhaving.

3C
Dan 3C. EBOH is sinds afgelopen week de grootste kanshebber op de titel. Toch zal De Zwerver nog hoop koesteren op een Dordtse misstap. De opgave van de Kinderdijkers is echter ook niet mild: de derby tegen De Alblas. Voor Streefkerk lonkt de nacompetitie; dat geldt ook voor tegenstander ZBC'97, maar dan om niet te degraderen. Streefkerk zal dus in Zwijndrecht op pittige tegenstand kunnen rekenen, mag je verwachten. Schelluinen en Alblasserdam zijn nagenoeg veilig, maar nog niet helemaal. Dus misschien dat de lont op Scalune nog in het kruitvat gaat. Ameide en IFC zitten in hetzelfde schuitje. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar, dat beide ploegen niet het risico kunnen nemen het op de laatste speeldag te laten aankomen.

In de westelijke derde klasse is het halen van de nacompetitie voor HSSC'61 na de nederlaag tegen SV Lopik een moeilijk verhaal geworden. Maar los hiervan zullen de Heicoppers gewoon van hekkensluiter FC Driebergen willen winnen. En dat weet je het vervolgens maar nooit.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >