Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arkel verdedigt topnotering tegen medekoploper

30 nov 2018, 07.30Voorbeschouwing
(foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - D-Day in 3C voor ASV Arkel. De nog ongeslagen ploeg van trainer Leon Elands verdedigt de nummer 1-positie tegen medekoploper Groote Lindt.

Groote Lindt verloor in tegenstelling tot Arkel al tweemaal en kroop ook enkele keren door het oog van de naald. Arkel toont dus stabieler, maar zal dat in Zwijdrecht nog wel moeten bewijzen. De withemden krijgen het vuur ongetwijfeld na aan de schenen gelegd.

Ook interessante duels in deze klasse: Streefkerk-VVAC, De Zwerver-Unitas, SVW-Ameide, SV Meerkerk-Hardinxveld, Schelluinen-Alblasserdam en De Alblas-IFC. Stuk voor stuk wedstrijden met een eigen verhaal en grote belangen, daar de verschillen zowel bovenin als onderin niet groot zijn.

Derde divisie
Derdedivisionist SteDoCo verkeert in de winning-mood, maar moet in het verre Harkema oppassen. Harkemase Boys telt namelijk slechts twee punten minder en won net als SteDoCo al zeven keer.

1C
Topper in 1C is Sportlust'46 - Nieuw-Lekkerland, de nummer 3 tegen de nummer 2. Zal het de Lekkerlanders lukken de aansluiting met koploper Sliedrecht te behouden? Sliedrecht speelt zelf op eigen veld tegen het wisselvallige Oranje Wit, een ploeg die niet onderschat mag worden. Voor GJS gaat het er steeds somberder uitzien. Winst op GRC 14 zou een boost geven.

2F
Papendrecht verraste in 2F met een gelijkspel tegen de titelkandidaten Roda Boys en Nivo Sparta. Zaterdag wacht Woudrichem, dat door twee nederlagen wat is teruggevallen. Vraag is of Papendrecht op Het Bolwerk drie punten over de streep kan trekken. Drechtstreek richt zich op aan de hand van Bart Toom en Leon van Dalen. Zo snel mogelijk veilig spelen, is het credo. Het sterk verjongde Tricht lijkt een uitgelezen tegenstander voor een driepunter.

3D
In 3D de derby tussen Asperen en HSSC'61. De Heicoppers zijn tot nu toe niet stabiel genoeg, maar krijgen tegen de hekkensluiter toch de favorietenrol toebedeeld.

4C
Peursum begon in 4C teleurstellend aan de tweede periode. Dat zal beter moeten tegen Willem II? Of dat lukt? Regio-Voetbal gaat het bekijken.

4D
Groot-Ammers loopt in 4D inmiddels vijf punten achter op Brakel. Niet onoverkomelijk, mits de geelzwarten niet opnieuw een steekje laten vallen. In en tegen Kerkwijk zal Ammers alleen met drie punten genoegen nemen. Herovina-Lekvogels is in deze klasse een subtopper. Inzet is de derde plaats. SV Noordeloos heeft zich opgericht. Tegenstander MVV'58 kampt met blessureperikelen, dus wie weet kan het groenzwart voor een stuntje zorgen.

Hoofdklasse zondag
Zondaghoofdklasser Unitas heeft na het binnenhalen van de eerste periode even pas op de plaats gemaakt, maar ook niet meer dan dat. De volgende krachtproef dient zich meteen weer aan: Baronie-uit. Baronie deelt de kop met Gemert, dus is er sprake van een topaffiche. De ef van Rick Adjei zullen er alles aan doen om zich weer op te richten.

 

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >