Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASH en SVS’65 strijden voor derde zege

11 okt 2018, 15.00Nieuws
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – Op zaterdag staat het programma in de regio Leerdam naast het duel ASH-SVS’65 weer bol van de streekderby’s: Vuren-HSSC’61, SC Everstein-Asperen en Leerdam Sport-Herovina. In de eerste klasse is het voor LRC en WNC hoog tijd voor herstel na twee nederlagen op rij.

ASH en SVS’65 strijden zaterdag in Hellouw voor hun derde overwinning. Beide clubs hebben zes punten. SVS’65 presteerde dat zelfs in slechts twee duels en is na twee thuiszeges nog ongeslagen. ASH won ook al twee keer en verloor alleen uit bij koploper Groot-Ammers, dat tot dusverre alles won. Zaterdag wordt duidelijk of ASH danwel SVS’65 ook zonder direct hoge aspiraties via een derde zege aansluiting met de kopgroep in de vierde klasse houdt.

GRC 14-LRC
Na een gelijkspel en twee verliespartijen staat LRC in de eerste klasse onder de streep. GRC 14 doet het met vier punten beter en pakte vorige week de eerste zege. Vorig seizoen leed LRC in Giessen een ontluisterende nederlaag. Ditmaal zal LRC daar in Brabant aanzienlijk beter moeten presteren.

Nieuw Lekkerland-WNC
WNC wacht na twee achtereenvolgende nederlagen in Nieuw Lekkerland een zware opgave. De thuisclub prijkt ongeslagen op de tweede plaats. Daarom mag WNC in de Alblasserwaard met een gelijkspel al best tevreden zijn. Dat is ook minimaal nodig om in de omvangrijke middenmoot te kunnen blijven.

Altena-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse nogal wisselvallig, maar heeft door twee thuiszeges toch al zes punten. Debutant Altena heeft het bij de snelle terugkeer op dit hogere niveau lastig. In Nieuwendijk moet Heukelum normaliter dus ook zeker een remise of wellicht meer kunnen bereiken. 

Tricht-Brederodes
Op de vierde speeldag is de wedstrijd tussen Tricht en Brederodes direct reeds een echt kelderduel in de tweede klasse. Tricht is nog puntloos en Brederodes doet het met één punt weinig beter. Als het jonge Tricht dit seizoen kans op handhaving wil gaan maken, is de eerste winst thuis broodnodig.

SC Everstein-Asperen
SC Everstein is met drie zeges fraai alleen koploper in de derde klasse D. Voor Asperen lijkt het met slechts één punt uit drie duels een moeilijk seizoen te gaan worden. In Everdingen start het productieve SC Everstein dan ook als torenhoge favoriet, zeker na de monsternederlaag die Asperen vorige week leed.

SV Capelle-Haaften
Haaften krijgt het in de uitmatch tegen het sterke SV Capelle erg lastig. Het verschil in prestatie tussen beide clubs was vorige week levensgroot. Haaften incasseerde thuis al een tweede debacle in deze nog jonge competitie en SV Capelle boekte in Asperen een zege met dubbele cijfers. Als Haaften de defensie niet snel op orde krijgt, zal er in Brabant bij het nog ongeslagen SV Capelle net als vorig seizoen weinig te halen zijn.

Vuren-HSSC’61
Bij Vuren en HSSC’61 is de trend in dit seizoen precies tegengesteld. Vuren leed na een verrassend daverende start twee onnodige kleine uitnederlagen. HSSC’61 behaalde na een zwaar openingsprogramma juist vorige week de eerste zege. We zijn benieuwd hoe het zaterdag in Vuren afloopt. Direct betrokkenen van HSSC’61 en Vuren lieten er op Regio-Voetbal al hun licht over schijnen.

Lekvogels-Rhelico
Rhelico is in de vierde klasse als enige club nog puntloos. Lekvogels doet het met één zege en twee nederlagen overigens ook niet zo best. Toch start de thuisclub in Lexmond wel duidelijk als favoriet. Of zorgt Rhelico ditmaal eens voor een aangename verrassing?

Leerdam Sport-Herovina
Leerdam Sport en Herovina duelleren in Leerdam voor de aansluiting met koploper Groot-Ammers. Na de teleurstellende eerste nederlaag in Spijk kan Leerdam Sport zich zaterdag geen tweede verlies veroorloven. Herovina is na twee zeges in Herwijnen en een remise in Well nog ongeslagen maar imponeert nog niet. Het zal er in Leerdam om gaan spannen.

Kerkwijk-MVV’58
MVV’58 is na twee nederlagen tegen titelkandidaten dringend aan herstel toe. In Kerkwijk werd vorig seizoen teleurstellend verloren. Ditmaal zal MVV’58 het in de Bommelerwaard veel beter moeten doen in deze voor Kerkwijk eerste thuismatch van de competitie. Dan zal de Meterense equipe wel weer moeten gaan scoren.

Zondagvoetbal

RKTVC-Beesd
Beesd staat in de zondagse vierde klasse samen met RKKSV uit Rosmalen en Teisterbanders uit Kerk Avezaath puntloos onderaan. RKTVC presteert vooral door de productiviteit van de spitsen Jordi van Helden en Maarten Klaare veel beter. Bij Beesd baart niet zozeer het scorend vermogen maar vooral de kwetsbare defensie zorgen. Daarom zou zondag in Tiel tegen RKTVC het eerste winstpunt voor Beesd al verdienstelijk zijn.

SCR-GVV
In het Gelderse Rijswijk wordt zondag de wedstrijd tussen SCR en GVV een echte topper in de vierde klasse. Samen met de verrassende debutant Jan van Arckel staan SCR en GVV immers na drie duels met de maximale oogst op kop. Vooral de grote productiviteit van beide teams valt op. GVV maakte al dertien treffers en SCR zelfs veertien. Dat belooft zondag dus veel spanning en mogelijk ook veel goals in een rechtstreeks duel om de bovenste plaats.

Ophemert-MEC’07
Ophemert ontvangt zondag het ongeslagen MEC’07, de fusieclub uit Maurik en Eck en Wiel. De gedegradeerde gasten behoren in de vijfde klasse met zeven punten tot de vier ongeslagen koplopers. Toch is middenmoter Ophemert thuis zeker niet kansloos. Bij winst op MEC’07 kan Ophemert ook zelf gaan meetellen.

BZS-DSS’14
DSS’14 verdedigt zondag in Beusichem tegen het gedegradeerde BZS de fraaie ongeslagen status en de verrassende bovenste plaats in de vijfde klasse. BZS hield favoriet MOSA’14 vorige week voor het eerst in deze competitie van de volle winst af. Koploper DSS’14 overkwam tegen DESO uit Oss hetzelfde en zal het dus bij BZS weer niet eenvoudig krijgen.

 

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >