Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Assistent André Zondag let bij LRC op de details

10 feb 2016, 07.00Nieuws
Doelpuntenmaker André Zondag werd na een wedstrijd vaak bejubeld. Dat gebeurt nu eenmaal bij een spits die veel scoort. De Tielenaar schoot er in zijn loopbaan honderden binnen.

LEERDAM – Vorige week bracht LRC Leerdam-voorzitter Theo van der Weiden naar buiten dat de club tot een akkoord was gekomen met trainer Koen Janssen. De Amersfoorter liet weten blij te zijn met eindelijk een nieuwe uitdaging, maar ook toonde hij zich tevreden dat André Zondag als zijn assistent aan het eerste elftal blijft verbonden. Janssen en Zondag weten nog niet of ook Ton Blom zijn rol als assistent bij het eerste elftal blijft vervullen. Die gesprekken lopen nog.

Duidelijk is wel dat André Zondag, na het beëindigen van zijn voetballoopbaan bij LRC Leerdam begonnen als spitsentrainer, in zijn nieuwe rol is gegroeid. “Ik heb bewust de tijd genomen om te kijken of het trainersvak iets voor mij is. Nou, ik ben er uit: het bevalt mij uitstekend. Dat is ook de reden dat ik mijn overeenkomst met LRC Leerdam tot medio 2017 heb verlengd en besloten heb om mij na de zomer voor de cursus UEFA C aan te melden. Dat moet de opstap naar meer worden.”

Zondag vervolgt: “Zoals ik nu met Marcel en Ton samenwerk is ideaal. Met Koen Janssen heb ik een kort gesprek gehad. Hij wilde graag dat ik bleef en wij hebben gesproken over mijn rol als assistent.” André Zondag voetbalde bij Theole een seizoen met Jeroen Janssen, de tweelingbroer van Koen, in het jaar dat Marcel van Steenis trainer was bij de club in Tiel.

Oplossing
De wijze waarop Zondag met Van Steenis samenwerkt, bevalt hem dus prima. “Marcel en Ton bewaken de grote lijnen. Ik ben meer van de details. Spreek een speler aan op onderdelen van het spel. Bespreek met hem of hij in bepaalde situaties niet beter anders zou kunnen handelen. Meestal komen wij dan wel tot een oplossing.”

Zondag is altijd wel in een voor grapje. Op de vraag of hem tijdens de training nog wat ontgaat, moet hij hard lachen. “Wat denk je zelf, LRC heeft zeven punten dus zo geweldig gaat het niet.”

Maar meteen genuanceerder. “Aan dit team mankeert alleen een doelpuntenmaker. Wie schiet de bal tegen de touwen? In mijn goede jaren als spits had een dergelijk team vijftien of twintig punten meer gehad.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt Leerdam)

Lees meer over : André Zondag, LRC Leerdam