Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel en kunstgras: duivels dilemma

22 feb 2016, 07.36Nieuws

ARKEL - Tijdens een zeer goed bezochte debatavond (er waren een kleine 70 leden aanwezig) over de mogelijkheid van de aanleg van een kunstgrasveld, sloot ASV Arkel-voorzitter Berend Buddingh’ de avond af met: ‘Soms zou je willen dat iets niet zou kunnen, dan was het makkelijker om te komen tot een besluit, maar alle opties staan open, u hoort van ons.’

Daarmee was de avond goed samengevat. In drie rondes werd gesproken over voor- en nadelen van kunstgras: kunstgras als noodzaak in de 21ste eeuw tegenover de romantiek van echt gras, kunstgras passend bij de jeugd van tegenwoordig en kunstgras als noodzaak voor een club met ambities. Iedere ronde werd kort ingeleid door twee zogenaamde ‘pitchers’, waarna de rest van de aanwezigen zich er mee mochten bemoeien. Al snel werd duidelijk dat er een scheiding door de kantine liep. De senioren van de recreantenelftallen bezongen de romantiek van het echte gras. De blessuregevoeligheid van het kunstgras kwam aan de orde en het buikschuiven in de verse modder werd tot kunst verheven. Niet nodig dus, zo’n kunstgrasveld. En als uitwijkmogelijkheid voor de trainingen zou het ongetwijfeld alleen beschikbaar zijn voor het eerste elftal, verspilde energie dus. Laat die gewoon eerst eens winnen.

Aan de andere kant werd meteen gewezen naar de afgelopen weken: een dooie boel bij ASV, zowel in het weekend als tijdens de trainingsavonden, onbegaanbare velden en zeker geen mogelijkheid om echte techniekoefeningen te doen. Bovendien was kunstgras van deze tijd. Ook de aanwezige junioren spraken zich duidelijk uit: alleen met kunstgras tel je nog mee in deze tijd. Dus graag zo snel mogelijk.

Kleine meerderheid
Beide ‘kampen’ kwamen niet nader tot elkaar en vol verwachting werd gewacht op de toelichting van penningmeester Serge Hol. Zou het financieel kunnen: ja of nee? Hol was duidelijk: als we het willen, dan kan het financieel. Zonder opgeblazen verdienmodel, maar uitgaande van een ledenbestand van 400 leden, dezelfde onderhoudskosten als nu, een klein beetje meer sponsorinkomsten en de vervanging van de toplaag over 10 jaar, dan zou het financieel kunnen. Zelfs de verbouwing van de kantine dit jaar, was in de berekening meegenomen. Voorzitter Berend Buddingh’ die het debat leidde, vroeg nogmaals om de groene of rode bordjes omhoog te houden. Een kleine meerderheid tekende zich vervolgens af voor de mogelijke aanleg van een kunstgrasveld.

Maar de voorzitter benadrukte nog maar eens dat wanneer het zover mocht komen er eerst een extra ledenvergadering zou worden belegd. ‘Een duivels dilemma, dat ligt op het bordje van het bestuur. Het kan dus, misschien willen we het ook, maar moeten is wat anders. Met 400 leden, 19 elftallen, 3 prima velden, een trainingsveld, en straks een verbouwde kantine hebben we al een topaccommodatie. Is een kunstgrasveld dan over de top òf maakt dat ons park Schoonzigt af?’

In het voorjaar komt het bestuur van ASV Arkel met een definitief voorstel.