Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel kan in topper goede slag slaan

10 nov 2016, 07.00Nieuws
ASV Arkel, op de foto in actie tegen SVS'65, speelt zaterdag de topper tegen GVV'63. (foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - ASV Arkel behoort in 4D tot de titelkandidaten en moet dat komende zaterdag op het eigen Schoonzigt dan maar laten zien ook. Immers, GVV'63 komt op bezoek. Beide ploegen degradeerden vorig seizoen en hebben nu in hun klasse de minste verliespunten. Een echte topper dus.

Het lukt SteDoCo tot nu toe niet om echt weg te komen van de onderste plaatsen in de derde divisie. Thuiswinst op Capelle zou een handje helpen. Beide ploegen hebben een gelijk puntentotaal. SteDoCo scoorde zesmaal meer, maar kreeg ook tien goals meer tegen.

Nieuw-Lekkerland ontvangt in 1C Heinenoord, dat virtueel koploper is. Na de mispeer bij Oude Maas moet Lekkerland winnen om bovenin aansluiting te houden.

Tweede klasse
De regioclubs in de westelijke 2e klasse kunnen qua resultaten vooralsnog niet bekoren. Voor hekkensluiter Alblasserdam is de thuisbeurt tegen Alexandria'66, dat dertiende staat, al enigszins een laatste strohalm. Een nieuwe nederlaag zou de situatie van de Damdorpers tamelijk uitzichtloos maken. Papendrecht moet ook op de tellen gaan passen, hetgeen ook geldt voor tegenstander Spirit. De Weel-brigade moet nu maar eens laten zien dat het echt beter kan.

Met SV Meerkerk wil het uit nog niet zo vlotten. Of daar bij het in vorm zijnde Brederodes verandering in komt, is de vraag. GJS doet het op verplaatsing ook niet goed, maar die spiraal moet bij hekkensluiter Heukelum doorbroken kunnen worden. Hardinxveld zal moed hebben gevat uit de spectaculaire uitzege bij BLC. Het vervolg moet zaterdag aan de Sluisweg komen tegen Altena.

Derde klasse
In 3C is de voormalige 'Graafstroomderby' tussen VVAC en De Alblas een in het oog springend duel. VVAC hoopt de bewonderenswaardige inzet van de laatste weken eindelijk in klinkende munt terug te zien, maar De Alblas heeft wat goed te maken na de zwakke beurt bij Groote Lindt. Drechtstreek is omhoog geslopen, maar dat geldt voor tegenstander IFC ook. Een interessant treffen dus in de Oostpolder. HSSC'61 doet het tegen Groote Lindt alleen voor drie punten en zou dan en passant een vliegende start maken in de tweede periode. Ameide zakt wat weg en uitgerekend nu doemt koploper Wieldrecht op. Streefkerk is ook weer 'ns aan een driepunter toe. Dat moet dan bij ZBC'97 gebeuren. Voor De Zwerver is het zaak niet verder af te zakken en af te rekenen met laagvlieger EBOH.

In 3D kan hekkensluiter Unitas Leerdam Sport'55 achterhalen. Maar dan moet er wel gewonnen worden op Molenvliet.

Vierde klasse
Een Alblasserwaardse derby in 4E: Peursum - Groot-Ammers. Groot-Ammers wil zo snel mogelijk terug naar de 3e klasse en mag het gat dus niet te groot laten worden. Drie derbypunten zijn daarom een 'must' voor de Hutten-brigade. Peursum voelt die druk niet en kan vrijuit spelen. SV Noordeloos gaat Good Luck het vuur na aan de schenen leggen, Schelluinen mag geen moeite hebben met Oosterhout en Raptim zal proberen het hooggeplaatste TSVV Merlijn te verrassen.

Zondag
Een topper voor zondagtweedeklasser Unitas. SC Kruisland is de opponent. SC Kruisland staat tweede, Unitas -met een wedstrijd minder gespeeld- vierde.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >