Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel kiest voor de ervaring van Leon Elands

29 jan 2018, 19.30Nieuws
Trainer Leon Elands (l) viert het kampioenschap van Woudrichem samen met Jamy Goemaat. (foto: Teus Admiraal)

ARKEL - Niet de huidige assistent Tutu N'Dona maar Leon Elands wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ASV Arkel. Elands, die in de media al aangaf een club in de regio Gorinchem te willen trainen, komt over van tweedeklasser Woudrichem en heeft op Schoonzigt een éénjarig contract getekend.

Leon Elands is blij met zijn nieuwe club. "Zeer blij, mee mag je wel zeggen. Arkel is gewoon een heel mooie club. Goed geoutilleerd. Een mooie accommodatie. Schitterende velden. Maar zeker ook een goede spelersgroep met een talentvolle lichting die er achteraan komt. We kunnen daar iets moois van maken de komende jaren", zegt Elands op de website van ASV Arkel. Waarmee de oud-voetballer van onder andere DESK, Unitas en Kozakken Boys aangeeft ook verder te kijken dan alleen het eerste elftal.

Hoger niveau
Sander Antonio, bestuurslid technische zaken van ASV Arkel, toont zich uiterst content: "Leon is een trainer die de afgelopen jaren succesvol was en iets moois heeft neergezet in Woudrichem en dan is het natuurlijk eervol als zo’n trainer zijn carrière bij Arkel wil voortzetten. We denken met Elands een trainer binnen te halen die de groep kan raken en naar een nog hoger niveau kan brengen. Daarbij heeft hij zich ook altijd laten zien als een man van de club. En ook dat is bij Arkel belangrijk.’

Luxeprobleem
Voorzitter Berend Buddingh’ geeft aan dat de benoeming van Elands geen eenvoudig besluit was. ‘Het heeft best wel lang geduurd en het bestuur is zeker niet over één nacht ijs gegaan. We hadden een luxeprobleem. Met Tutu N’Dona hebben we misschien wel de kroonprins onder het regionale trainersgilde in huis. En die had zijn interesse al kenbaar gemaakt. Toch hebben we de keuze voor Leon gemaakt, in de wetenschap dat we daarmee niet alleen de trainer Tutu kwijt zullen raken, maar dat ook de clubman en vooral de mens Tutu N’Dona niet meer aan ASV Arkel is verbonden. En dat is een verlies. En om dan te zeggen, zo werkt de voetballerij, dat is te makkelijk."