Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel stelt aanleg kunstgras uit

24 feb 2017, 15.30Nieuws

ARKEL - Het bestuur van ASV Arkel heeft de leden in een extra vergadering meegedeeld dat er voorlopig geen kunstgras komt op het B-veld. 'De maatschappelijke onrust en wetenschappelijke discussie die woeden over de gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat maken dat het bestuur het op dit moment onverantwoord vindt om een uitgave te doen van meer dan € 400.000', meldt voorzitter Berend Buddingh'.

Buddingh doorliep in de vergadering het proces van de afgelopen maanden. Van de instemming door de leden voor kunstgras op 16 juni 2016, tot het pakket van eisen, de aanbesteding, de onderhandelingen en het voorgenomen besluit van het bestuur op 8 februari. Toen dacht het bestuur dat het nog mogelijk was om binnen de gestelde kaders een kunstgrasmat, met verlichting en een pannaveldje aan te leggen, maar wel met rubbergranulaat. Wel wilde men de leden hierin nog meenemen, waardoor de extraledenvergadering van 21 februari werd uitgeschreven.

Door het naar buiten gebrachte onderzoek van de Vrije Universiteit, waarin keihard gesteld wordt dat het onveilig is om op rubbergranulaat te spelen, kreeg de vergadering echter een volledig andere invulling. Het werd een mededeling over uitstel tot nader orde.

Onverantwoord
Berend Buddingh’: “Heel spijtig, maar het zou nu onverantwoord zijn om een uitgave te doen van bijna € 450.000 voor een grasmat waar de komende maanden nog veel discussie over zal blijven bestaan. Als bestuur houden we ons vooralsnog aan de onderzoeken en adviezen van de RIVM, KNVB en GGD, die stellen dat voetballen op rubbergranulaat veilig is. Maar dat is nog iets anders dan dat je als vereniging zo’n investering doet. Stel je voor dat het over een half jaar toch anders ligt… dan kunnen we zo’n besluit niet uitleggen.”

Uitstel is geen afstel
Ook een alternatieve korrel is niet mogelijk. Daar ontbreekt simpelweg het budget voor. Het uitstel betekent overigens geen afstel, benadrukt de voorzitter nog. “We gaan proberen de verbouwing van de kantine naar voren te halen en die deze zomer te realiseren. Die hadden we al begroot. Daarna resteert dus nog altijd de investeringsruimte voor een kunstgrasveld. Als de financiële resultaten van de club positief blijven, dan is het op termijn wellicht ook mogelijk om het aan te leggen met een kunstgraskorrel of met kurk.”

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >