Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel verliest in Hans de Jong (79) markante persoonlijkheid

06 jan 2018, 11.18Nieuws
(beeld: ASV Arkel)

ARKEL - Hans de Jong is vrijdag 5 januari op 79-jarige leeftijd overleden. De Jong genoot in de regio grote bekendheid als grensrechter, jeugdscheidsrechter en ook als vader van 'Mister Arkel' John de Jong en opa van Ajacied Frenkie de Jong.

Op de website van ASV Arkel staat een In Memoriam:

'Hans de Jong, drager van de Gouden Speld van ASV Arkel en in 2008 onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid bij voetbalclub en kerk in Arkel, is op vrijdag 5 januari 2018 op 79-jarige leeftijd overleden.

Hans, vader van clubicoon John en opa van Frenkie en Youri en Dennie Kleijn, zal bij de meesten vooral bekend zijn als scheidsrechter.  Tot op hoge leeftijd floot hij nog jeugdwedstrijden bij ASV Arkel en bij het Werkendamse Kozakken Boys. Zijn carrière als man in het zwart begon hij als grensrechter bij het eerste elftal van ASV Arkel in de jaren ’70 en ’80, waarna hij uitgroeide tot een regionale bekendheid binnen het scheidsrechterscorps. Met Hans verscheen niet alleen een autoriteit op het veld, maar ook een baas. En voor de spelers die dat nog niet door hadden, maakte Hans het duidelijk. ‘Ik ben hier de baas!’ was een gevleugelde uitspraak van hem. 

Consul
Jarenlang was hij ook consul bij onze vereniging en actief in het onderhoud. Ook trainde hij de jeugd, speciaal zoon John. Het leiderschap van één van de jeugdelftallen zat er niet in, omdat Hans in de vroege zaterdagochtend als verkopende bakker actief was bij bakkerij Van der Voorn (waar hij eerder begon bij bakker Bulthuis de gehele week). Vader en zoon De Jong konden elkaar in de vroege zaterdagochtend nog wel tegen komen. John terugkerend na een avondje stappen, pa al aan het werk.

Met de doorbraak van Frenkie in het betaalde voetbal bij Willem II en vooral Ajax kreeg Hans de Jong ook  een nieuwe bekendheid: opa van. Zijn laatste optreden bij ASV Arkel was in juni 2017 tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Club van 100. Samen met John, Frenkie en Youri werd hij voor het publiek geïnterviewd. 

ASV Arkel verliest een markant persoon en wenst familie sterkte toe bij dit verlies'.