Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel verliest in Roel Roll een clubicoon

09 feb 2017, 21.57Nieuws

ARKEL - Op woensdag 8 februari 2017 is op 85-jarige leeftijd Roel Roll overleden.

Onderstaand In Memoriam is overgenomen van de website van ASV Arkel:

Meneer Roll, zoals hij voor de meeste Arkelaren bekend was, behoorde zonder twijfel tot de categorie Grote Arkelaren. Als schoolmeester heeft menig oud-Arkelaar bij hem in de klas gezeten. Als ASV’er behoorde hij tot de oprichters van de club en was hij in tal van functies actief tot op hoge leeftijd. Roel Roll was erelid van ASV Arkel en drager van de Gouden Speld van onze vereniging.

Legendarisch driemanschap
Meneer Roll was afkomstig uit Winschoten, Groningen. In het hoge Noorden was hij voetballend relatief kortstondig actief bij dezelfde vereniging als Jan Mulder. Als onderwijzer belandde hij in Arkel en was midden jaren vijftig betrokken bij de heroprichting van de Arkelse voetbalclub. Hij functioneerde in die jaren onder andere ook als leider van verschillende elftallen. Hij trad toe tot het bestuur als secretaris en bekleedde deze functie jarenlang.

In de jaren ’70 vormde Roel Roll met Joop van Geffen en Piet de Joode een legendarisch driemanschap. Mannen van de club, notabelen in het dorp. Roll toonde zich daarin een oliemannetje. Altijd aan de cola, altijd zoekend naar het beste voor de hele vereniging.

Als schoolmeester promootte hij in deze en latere jaren ook de voetbalsport. ASV vanzelfsprekend in het bijzonder, maar wie van zijn toenmalige leerlingen kan zich het blokjes-voetbal niet herinneren? Niet af en toe een keer, maar vooral af en toe een keer niet. Het heeft ASV Arkel misschien geen kampioenschappen opgeleverd, maar hij bracht velen in aanraking met ‘het spelletje’.

Lijst
Roll woonde al die jaren, tot de sloop in 2013, op de hoek van de Julianastraat en Margrietstraat, tegenover de Beekhoek. De achtertuin verborgen achter een hoge heg. In de jaren zestig en zeventig hing hij op zaterdagmorgen voor het raam de lijst van de te spelen wedstrijden op en of deze waren afgelast of niet. Het was geen uitzondering dat twintig jongens en jongetjes zich verdrongen om te kijken of de wedstrijden doorgingen. Later werd dit het ‘Kastje van Basje’ tegenover zijn woning.

Schoonzigtnieuws
Roel Roll was de laatste twee jaar niet meer in de gelegenheid om op onze vereniging aanwezig te zijn. In de jaren daarvoor was hij echter nog altijd op zaterdagmorgen op de club te vinden om samen met Ad Ooms zorg te dragen voor Schoonzigtnieuws. De laatste keer dat hij op Schoonzigt was, was tijdens de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding aan Ad Ooms, april jl.

Met het overlijden van Meneer Roll verliest Arkel een markante inwoner, ASV Arkel neemt afscheid van een clubicoon.

Lees meer over : Roel Roll, ASV Arkel