Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel wil vervolg op 'Zonder respect geen voetbal'

10 dec 2012, 06.05Nieuws

ARKEL – De nieuwe ASV Arkel-voorzitter Berend Buddingh' wil over 'Zonder respect geen voetbal' in gesprek met de bestuurders van de andere clubs in Giessenlanden. 

In een met 40 senioren en tien junioren goed gevulde kantine stond ook ASV Arkel zaterdagmorgen stil bij de gebeurtenissen van de afgelopen week.

“Het was een goede bijeenkomst, maar we kwamen tot de slotconclusie dat wij het probleem niet oplossen. Onlangs werd bij het eerste elftal, in onze ogen, een doelpunt onterecht afgekeurd. Dan valt het niet mee om op een meter afstand met je handen op je rug te protesteren. Het is namelijk de kunst om jezelf in bedwang te houden”, Berend Buddingh’, die zich afvraagt wat de KNVB nu verder gaat doen.

“Bij ons staan de normen en waarden hoog in het vaandel, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij strenger straffen dan de bond.”

Emotie
Buddingh’ gaat binnenkort om tafel met de andere bestuurders van de Giessenlandse voetbalverenigingen.

“Ik de gebeurtenissen van de afgelopen week met hen bespreken. Emotie hoort bij voetbal, maar zorg er met z’n allen voor dat fouten worden gerespecteerd. Bij een te laat ingezette sliding of een onterecht vlagsignaal moet je niet direct protesteren. En niet onbelangrijk, wat gaat de KNVB doen? Nogmaals, als wij vinden dat normen en waarden door onze tegenstander niet wordt gerespecteerd en wij van veld lopen, mag het natuurlijk niet zo zijn dat wij worden beboet en niet de tegenstander. Ik ben benieuwd hoe andere clubs hierover denken.”

Contract
Na terugkomst van de discussiebijeenkomst ontsproot bij de kersverse voorzitter een ander idee.

“Naar voorbeeld van het onderwijs (Buddingh’ is rector op een scholengemeenschap – TS) zouden we met contracten kunnen gaan werken. Op school doen we dat al: tegenvallende resultaten, huiswerk niet maken en/of drie keer uit de klas gestuurd, dan moet je op zoek naar een andere school. Een dergelijk contract ('drie keer mekkeren tegen een scheidsrechter') zou je ook met 'lastige' spelers kunnen doen. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de senioren.”