Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bastiaan van Eck gaat voetbalschoenen poetsen voor Alpe d’HuZes

13 feb 2018, 07.40Nieuws

HERWIJNEN/VUREN - Samen met zijn zus Jantine en zwager Arie van Zandwijk doet Bastiaan van Eck mee aan de Alpe d'Huzes. In juni wil hij de bekende berg in de Franse Alpen lopend bedwingen. Twee keer.

Het is een behoorlijke stukje lopen. Vijftien kilometer. En dus moet Bastiaan van Eck flink aan de bak. In één dag dertig kilometer omhoog lopen. Zelf acht hij het haalbaar.

"Ik heb gehoord dat je die vijftien kilometer moet zien als een halve marathon. Die heb ik wel eens gelopen. Dus ik trek er twee uur voor uit. De eerste doe ik 's ochtends vroeg. Dan moet ik om twee uur 's middags nog wel een keer kunnen."

Uiteraard loopt Van Eck, samen met al die andere sporters, niet alleen voor de lol naar boven. De deelnemers zamelen geld in om wetenschappelijk onderzoek te doen naar kanker. Een ziekte waar Van Eck mee te maken kreeg toen zijn vader in 2012 botkanker kreeg.

Mokerslag
"Dat kwam als een mokerslag binnen", herinnert Van Eck zich. "Het was een heel onzekere tijd waarin je tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd wordt."

In 2016 overleed de vader van Van Eck. "Hij is vier jaar ziek geweest. Een lange tijd, maar ook waardevol. Je hebt gesprekken die je normaal nooit hebt. En in die jaren is mijn zoontje geboren. Je hoort vaak genoeg dat mensen die kanker hebben heel snel overlijden."

En juist dat is voor Van Eck één van de motivaties om mee te doen. "Dankzij al die onderzoeken kunnen mensen steeds langer leven, ook met kanker. Toen mijn vader ziek was, konden we heel weinig doen. Dit is een manier om toch iets te doen."

Blikvanger
Om geld in te zamelen zetten Van Eck en het team een aantal acties op poten. Uiteraard kunnen ondernemers en particulieren geld doneren. In week 15 wordt in Herwijnen een actie samen met de ondernemers gehouden. Deze actie wordt afgesloten met een bandjesavond in het dorpshuis.

Een andere blikvanger is de 'schoenenpoets-actie' speciaal voor voetbalteams. "Ik woon weliswaar in Herwijnen, maar ben geboren en getogen in Vuren en heb daar ook lang gevoetbald", zegt Van Eck. "We hopen dat zoveel mogelijk senioren-teams zich opgeven. We komen aan het eind van de dag langs en dan heb je 's avonds weer keurig nette schoenen."

Onder de deelnemende teams wordt ook nog een aantal wedstrijdballen verloot, die beschikbaar worden gesteld door sponsor 100% Voetbal uit Gorinchem.

Voor 50 euro wordt voor het hele team (maximaal 14 personen) schoenen gepoetst. Opgeven kan het beste via het mailadres: beck@pros-pact.nl

https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/bastiaanvaneck

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >