Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

'Be Ready-Dussense Boys is voor ons als Ajax-Feyenoord'

06 feb 2019, 07.00Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

HANK - Komende zondag staat de burenruzie in Hank weer op het programma. Dussense Boys zal uit zijn op revanche en Be Ready wil de titelrace niet laten verstoren.

De derby tussen Be Ready en Dussense Boys is voor beide ploegen de wedstrijd van het jaar. Ook voor Jimmy Smits, die er zeker naar uitkijkt. De 31-jarige verdediger bij Be Ready heeft al de nodige derby’s meegemaakt en vindt het nog steeds prachtig. Smits is een echte Hankenaar, dus leeft de derby bij hem.

“Ik kijk er echt naar uit. Het zijn de wedstrijden waar je het voor doet. De rivaliteit is al van vroeger uit. Als je hier bij de pupillen speelde, moest je van Dussense Boys winnen en die drang groeit alleen maar. Die wedstrijd winnen is het mooiste en uit bij Dussen hebben we dit seizoen al gewonnen met 2-3”, grinnikt Smits.

“Als je wat ouder wordt, ga je die jongens uit Dussen ook kennen. Het zijn allemaal goede gasten, maar als je op het veld staat, dan telt er maar één ding en dat is winnen. Dan telt het prestige. Het is toch prachtig om in de kantine te staan met een biertje met de winst in de pocket. Meestal is het dan ook wel klaar, al was er vorig jaar nog een vechtpartij in de kantine, maar normaal geef je elkaar vooraf een hand en na afloop ook, al kan het er in de wedstrijd wel eens hard aan toe gaan. Het blijven toch wedstrijden op zich. Voor ons is het eigenlijk als Ajax tegen Feyenoord.”

Wat de mooiste was, vindt Smits moeilijk te zeggen. “Eigenlijk blijft iedere derby tegen Dussense Boys je wel bij.”

Stofzuiger
Jimmy Smits is dus een echte Hankenaar. Hij is er geboren en getogen. Bij Be Ready debuteerde hij al op zijn zestiende jaar in het eerste elftal. Toen nog in een aanvallende rol als rechtsbuiten. Nadat het niet klikte met de trainer zocht hij zijn heil bij tweedeklasser Madese Boys.

“Het niveau was wel iets te hoog voor mij in Made en ik vertrok na twee seizoenen naar Good Luck in Raamsdonkveer. Daar heb ik wel een topjaar gehad, maar samen met mijn maat Corné Theuns ging ik na een seizoen toch terug naar Be Ready.”

In Hank begon hij als ‘het vechtertje’ en de stofzuiger centraal op het middenveld en zakte later nog een linie naar de verdediging. “Ik moet het hebben van mijn inzet. Lekker in de weg lopen, de duels aan gaan en balletjes veroveren, daar ligt mijn kracht.” Er is een ding waar Smits niet tegen kan en dat is verliezen. “Dan kom ik echt chagrijnig thuis en baal nog dagen. Zo speelden we pas vriendschappelijk tegen Alem. We kregen de 3-3 nog tegen, wat mijn schuld was. Daar baal ik nu nog van”, oppert Smits, die in het dagelijks leven werkt als kassier bij defensie in Utrecht.

Promotie
In de competitie is Be Ready goed bezig. “We hebben een leuke spelersgroep. Het klikt en het zijn allemaal topgasten. De jongens van buiten worden ook direct opgenomen in de groep en de eenheid is wel de basis van het succes dit seizoen.”

Er is nog wel werk aan de winkel, want Be Ready moet de koppositie delen met RFC. “Er zijn nog zoveel wedstrijden, dus het kan nog alle kanten uit. We wonnen uit ook met 7-1 van RFC, maar verloren hier thuis van DIA, maar het kan wel een mooi seizoen worden. Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in, dat de promotie dit seizoen wel gaat lukken. We hebben ook de eerste periodetitel al”, aldus Smits.

In de E-tjes werd Jimmy Smits voor het laatst kampioen, dus het wordt wel eens een keer tijd voor de titel. Maar eerst zondag de derby tegen Dussense Boys. Een sleutelwedstrijd. “We zijn er klaar voor”, verzekert Smits, die nog even verrast, dat het zijn laatste seizoen is. “Wij laten het seizoen niet verstoren door Dussense Boys”, gokt hij op 3-1 voor Be Ready.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >