Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Be Ready kijkt met vertrouwen de toekomst in

13 sep 2017, 07.14Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

HANK - “Onze vrijwilligers staan bovenaan. Als bestuur zijn we heel trots op hen”, zegt Be Ready-voorzitter Willy Schelle. “Mede door onze nieuwe ingevoerde verenigingsstructuur krijgen we ook steeds meer vrijwilligers. Iedereen wil er graag bij zijn.”

Bij voetbalclub Be Ready in Hank kijken ze enthousiast de toekomst in. Achterom kijken doen ze eigenlijk niet meer. Over de periode dat er maar geen nieuwe bestuursleden over de brug wilden komen, denken ze ook liever niet meer. Arie Treffers wil het in een notendop nog wel keer aanhalen. Hij fungeerde eind vorig jaar en begin dit jaar samen met Paul Sengers als een soort ‘formateur’.

“Al jaren werd geprobeerd het bestuur uit te breiden maar dat lukte maar niet. Toen hebben we op een gegeven ogenblik een statement gemaakt. Om het verhaal kort te houden: tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering met een grote opkomst hebben we het mandaat gekregen om binnen zes weken met een oplossing te komen. Na diverse gesprekken zijn we tot een nieuwe verenigingsstructuur kunnen komen en zijn we naar acht bestuursleden gegaan (een bestuur dat overigens nu al uit tien leden bestaat, red.) met Willy Schelle als bindende voorzitter die de club zowel van binnen als buiten kent. We hebben een hele nieuwe organisatie neergezet. Een noodzakelijk ingreep. Wel jammer dat er even wat reuring was.”

Transparant
Een klein half jaar later aan de vooravond van de nieuwe competitie blaakt voorzitter Willy Schelle van zelfvertrouwen als hij het terugblikkende verhaal van Treffers aanhoort. Schelle is ‘de nieuwe aanvoerder’ van een club met nieuw elan zou je kunnen zeggen. Hij verbaast zich er over dat er zoveel vrijwilligers bezig zijn de club mee te runnen, maar ook dat sommige actieve leden of ouders het maar vanzelfsprekend vinden dat alles geregeld is en telkens de velden er keurig bij liggen.

“We hebben ook veel mensen nodig. Al is het maar voor een uurtje in de week. Vanuit de nieuwe organisatie weet nu iedereen ook wat de taken zijn. Er is duidelijkheid. Hij of zij weet nu ook op wie er in het bestuur terug gevallen kan worden. We zijn ook heel open en transparant.”

Jeugd belangrijk
Een tienkoppig bestuur (bestaande uit Willy Schelle, Jeroen Stevens, Judith Akkermans, Kees Molenaar, Lendy Wintermans, Remi van Mourik, Bert Littel, Paul Sengers, Werner Thomas en Mark Leeggangers) en een arsenaal aan commissies er onder. Het is allemaal tot op de puntjes gestructureerd. Met plezier wordt er gekeken naar de jeugdafdeling. “We hebben sinds lange tijd in alle leeftijdscategorieën een team”, licht preses Schelle toe. Via de jeugd wil Be Ready ook de nodige stappen nemen.

“De jeugd vinden wij ontzettend belangrijk. We willen ook vanuit die doelgroep gaan werken zodat we in de toekomst met eigen jongens het standaardteam kunnen vormen”, kijkt Schelle vooruit. “Natuurlijk zullen er altijd wel jongens van buitenaf hier willen voetballen en dat mag natuurlijk.”

Derby's
Voor het vijfde achtereenvolgende seizoen draaft Be Ready 1 op in de vierde klasse. Het beloofd een mooi seizoen te worden met veel derby’s waarvan die met Dussense Boys er eentje is met stip. “We willen ons gewoon handhaven. Kampioen worden kan altijd nog. Het is geen must”, zegt Schelle. “Eerst even wat jaren bouwen. Ook aan continuïteit. Dan pas een stap hoger maken.”

 

Momenteel spelen er nog al wat talenten buiten de dorpsgrenzen (Jeffrey Littel, Dylan van der Pluym, Remco den Besten, Willem Schelle, Julian Geelhoedt en niet te vergeten Ricardo Ippel). “We hopen dat ze terug komen naar De Schiethoek. We hopen zelfs binnen drie jaar”, glinsteren de oogjes van Schelle.   

 

Be Ready zit diep geworteld in Hank. Dat werd onderstreept tijdens het 90-jarig bestaan toen  veel gemeenschapszin werd getoond. “Be Ready is een belangrijke sociale noemer binnen de gemeenschap”, zegt Schelle. “In de politiek hebben we het over een participatiemaatschappij. Dat wordt bij Be Ready al volop toegepast”, vult Treffers aan. “Niemand staat ook buitenspel.” 

Lees meer over : Be Ready, Willy Schelle