Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Benschop wil 'nieuwe start' maken in derde klasse

01 jul 2016, 22.15NieuwsUpdate
,,Het was best een grote stap naar de senioren, maar ik ben goed opgevangen", zegt Stef Elings. (foto: John Wijntjes)

BENSCHOP/LOPIK - Benschop begint met een schone lei in de zaterdagderdeklasse D van West 1. De dorpsclub, die twee seizoenen geleden nog eersteklasser was, heeft er een aantal jonge voetballers bijgekregen.

"Deze spelers krijgen de kans zich te ontwikkelen in onze eerste twee elftallen", zegt Benschop-voorzitter Leo Oudshoorn. "We willen een nieuwe, frisse start maken. De indeling bevalt ons prima met clubs uit de regio, al hadden we natuurlijk graag in een hogere klasse gespeeld. De wedstrijden tegen Lopik en IJFC uit IJsselstein springen er natuurlijk uit.”  

Oude bekenden voor Lopik
Lopik-trainer Bertus van Schaik in zeer tevreden over de indeling van zijn team, dat het afgelopen seizoen kampioen werd in de vierde klasse. De Lopikenaren treffen oude bekenden uit het Utrechtse, zoals Bunnik’73, DEV Doorn en FC Driebergen. Natuurlijk zijn ook Benschop, tegen wie we al jaren niet meer in competitieverband gespeeld hebben, en IJFC aansprekende clubs om tegen te spelen”, zegt Van Schaik enthousiast.

Uitverkocht huis
"Ik heb een aantal spelers in de selectie die van IJFC afkomstig zijn. Tegen Benschop spelen we in de tweede competitieronde voor natuurlijk een ‘uitverkocht’ huis. Vanaf 5 juli trainen we tweeënhalve week op het kunstgras in Benschop en na de bouwvakvakantie pakken we de training weer op.”

Derby's te over
Ammerstol, Cabauw, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk zijn in het nieuwe seizoen bij elkaar ingedeeld in de derde klasse C West 2. Het Goudse ONA, Bodegraven en ESTO (Bodegraven) zijn de andere regioclubs. HOVDJSR en NOC Kralingen vormen de Rotterdamse inbreng. MSV’19 (Montfoort), PVC (Utrecht), PVCV (Vleuten) en Vreeswijk (Nieuwegein) zijn komende tegenstanders afkomstig uit West 1.

Ammerstol
Ammerstol-trainer Rob Kool. "Ik hoopte al op de streekderby’s tegen de clubs uit de Krimpener- en Lopikerwaard. Twintig jaar geleden speelde ik zelf met Ammerstol tegen deze clubs in de vierde en vijfde klasse. Ik ben benieuwd naar de speelsterkte van de clubs uit de Utrechtse regio. Deze voor ons ‘vreemde’ clubs maken de competitie interessant.”

Cabauw
Cabauw-doelman Rudy Beukes debuteert net als zijn teamgenoten in de derde klasse. "Het is meer dan tien jaar geleden, dat Cabauw in de derde en zelfs kortstondig in de tweede klasse speelde. Voor ons is het dus een grote uitdaging. We spelen acht derby’s tegen clubs uit de Krimpenerwaard. Ook gaaf dat we de Utrechtse kant opgaan. Dat is leuker, dan spelen in de Leidse regio.”

Gouderak
Bij Gouderak verwacht clubman Jan Lingen mooie duels tegen de regionale clubs. "De clubs uit West 1 zeggen mij niets”, merkt Lingen op, "maar ik denk dat Gouderak het sowieso zwaar gaat krijgen. De twee Rotterdamse clubs kennen we. De clubs uit de regio nemen veel publiek mee.”

Haastrecht
Haastrechtenaar Jan Willem Koorevaar, bestuurslid technische zaken, vindt de indeling met clubs uit West1 verrassend. "Tegen MSV’19 oefenen we soms. De andere clubs zijn een open boek. Het is een echte streekafdeling: goed voor de baromzet.”

Stolwijk
Stolwijk-trainer Chris van der Weide is tevreden over de nieuwe indeling. "MSV’19 uit Montfoort is een sterke tegenstander en de andere drie clubs uit West 1 zijn gepromoveerd. Ik ben er van overtuigd, dat we in een sterke poule zitten. De twee Rotterdamse club hebben zich flink versterkt.”

Wim Kroone

Lees meer over : Benschop, Lopik, Leo Oudshoorn