Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bestuur Asperen weggestemd

26 nov 2011, 13.34Nieuws

ASPEREN – Het bestuur van de voetbalclub Asperen is vrijdagavond tijdens de ledenvergadering plots weggestemd. Op verzoek van een Asperen-lid werd een stemming aangevraagd omdat met name voorzitter Gert Jan van Ochten gebrek aan daadkracht werd verweten. Bij die stemming werd het bestuur, dat zich collectief verantwoordelijk stelde, met een kleine meerderheid weggestemd. Dus kampt Asperen nu met een bestuursimpasse.

Voorzitter Gert Jan van Ochten reageerde zaterdagochtend heel realistisch: “Ik ben hier zo’n veertig jaar vrijwilliger geweest en negen en een half jaar voorzitter. Persoonlijk geeft dit mij dus zeker geen plezierig gevoel. Vlak voor de vergadering werd ik door de betrokken persoon op de hoogte gesteld dat hij geen vertrouwen meer in mij had en dit mede namens anderen in de vergadering naar voren wilde brengen. Ik heb hem daartoe bij de bestuursverkiezing in de gelegenheid gesteld. Mij werd gebrek aan daadkracht verweten. Bijvoorbeeld over het gebruik van toegekend gemeentegeld voor de uitbreiding van de velden. Daar zitten echter zeker voor kunstgras ook allerlei lange termijn financiële consequenties aan vast voor de club die nog niet gedekt zijn. Het volledige bestuur heeft zich in de ledenvergadering met mij solidair verklaard en aangegeven te zullen aftreden als de vergadering het vertrouwen in mij zou opzeggen. Er is toen gestemd met als resultaat dat het complete bestuur is afgetreden. Ik heb daarna de vergadering verlaten. Twee bestuursleden willen zich nog voor een nieuw bestuur herkiesbaar stellen, maar het dagelijks bestuur niet. Voor mijzelf is de kous af.”

Door besluitvorming in een nieuwe ledenvergadering zal Asperen dit ingrijpende bestuursprobleem liefst spoedig moeten zien op te lossen.