Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bestuur SV Lopik: 'Beschamende vechtpartij'

12 jun 2018, 10.38Nieuws
(foto: John Wijntjes)

LOPIK - Naar aanleiding van het uit de hand gelopen nacompetitieduel tussen SV Lopik en FC Hilversum heeft het bestuur van SV Lopik een open brief gestuurd aan haar leden en supporters. Daarnaast heeft de KNVB SV Lopik gevraagd een verklaring in te dienen over de vechtpartij.

Hieronder de tekst van de open brief: “Wat een prachtige voetbalmiddag zou moeten worden tussen ons eerste elftal en FC Hilversum 1, eindigde afgelopen zaterdag na afloop van de wedstrijd in een beschamende scheld- en vechtpartij. Wij betreuren dit voorval ten zeerste en keuren het nadrukkelijk af. Fysiek en verbaal geweld horen immers niet op en om het voetbalveld thuis.

Voetbal is emotie. Maar ruzie en geweld is sportonwaardig, zinloos en levert uiteindelijk alleen maar verliezers op. Bovendien moet iedereen zich realiseren dat de voetbalsport een groot maatschappelijk belang heeft. Niet alleen voetballers, maar ook supporters hebben een voorbeeldfunctie. Het is dan ook zeer kwalijk dat veel jongere kinderen het incident op ons sportcomplex hebben moeten meemaken.

Deuk
Ruim twee jaar geleden zijn wij gestart met het traject 'Sportiviteit & Respect' - als onderdeel van ons beleidsplan - met als het doel een positief sportklimaat te bewerkstelligen op en rond de velden van S.V. Lopik. Zo zijn er theatervoorstellingen van de stichting Positief Coachen voor alle trainers/leiders, vrijwilligers en ouders georganiseerd en reiken we elk half jaar een prijs voor sportiviteit en respect uit aan het team met de hoogst behaalde score op het gebied van sportiviteit en gedrag. Wij willen immers een veilige, sociale vereniging zijn waar iedereen op een correcte en respectvolle manier met elkaar omgaat. Helaas hebben onze inspanningen hiervoor een behoorlijke deuk opgelopen door het incident van afgelopen zaterdag.

Sancties
Wij hebben inmiddels contact gezocht met het bestuur van FC Hilversum om hun zienswijze op het incident in beeld te krijgen en ervaringen met elkaar te delen. Bovendien is er contact geweest met de verenigingsadviseur van de KNVB, die ons kan helpen bij de aanpak om incidenten zoals afgelopen zaterdag te voorkomen. Verder heeft de aanklager amateurvoetbal op basis van de schriftelijke aangifte van een KNVB-waarnemer ons vandaag gevraagd een verklaring in te dienen over het incident. De gevolgen van de eventuele sancties zijn nu nog niet te overzien. Onafhankelijk van de uitspraak van de KNVB zullen wij ons intern de komende periode beraden over eventueel te nemen stappen.

Dringende oproep
Wij hopen dat alle betrokkenen zich realiseren welke impact het incident heeft op de vele mensen die S.V. Lopik een warm hart toedragen. Wij doen dan ook een dringende oproep aan alle leden, vrijwilligers en supporters van S.V. Lopik onze spelregels aangaande sportiviteit en respect te respecteren, zodat een incident zoals afgelopen zaterdag nooit meer op ons sportcomplex zal plaatsvinden."

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >
Lees meer over : sv Lopik, open brief, FC Hilversum