Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bij HRC’14 wordt weer gelachen

12 apr 2017, 07.31Nieuws
Het nieuwe trainersduo van HRC'14. (foto: Lya Cattel)

HURWENEN - Bij zondagvierdeklasser HRC’14 is de geest terug in de fles. Onder leiding van het trainersduo Harald van Deelen en Bernard Scully staan alle neuzen weer in de goede richting en is het plezier in het voetbalspelletje teruggevloeid in de aderen van de spelers.

Het verhaal is bekend. In februari vertrok het trainersduo Coen Burg/Peter Netten bij de hekkensluiter in 4E en namen Van Deelen en Scully, die al voor volgend seizoen waren aangesteld, het roer vroegtijdig over.  “Het eerste doelstelling was het plezier terug te brengen. En daarin zijn we inmiddels in geslaagd. Er wordt weer gelachen en ze vinden de trainingen ook weer leuk”, vertelt Van Deelen.

Van de hoed en de rand
Harald van Deelen en Bernard Scully. Twee mannen van de clubs waaruit de fusie ontstond. Rossumer Van Deelen (47) voetbalde zijn hele leven bij Rossum, trainde er jeugdteams en was in 2015 al eens stand-in na het vertrek van Marcel Helderton. Hurwener Scully (51), met roots in Ierland en vanwege de liefde in de Bommelerwaard terecht gekomen, voetbalde ooit bij Alem en trainde bij Hurwenen zowel de dames en als jeugdteams. Het is een perfect duo voor de fusieclub. Kortom: het matcht en ze weten over de fusieclub van de hoed en de rand. 

Sinds hun aantreden is er ook qua prestaties van een stijgende lijn sprake. Drie keer werd er weliswaar verloren, maar dat was tegen clubs uit de bovenste helft. Drie keer werd er gelijkgespeeld en afgelopen zondag uit bij Beesd was de eerste overwinning onder het nieuwe bewind een feit. “Dat hebben we ook flink gevierd. Er is menig pilsje op gedronken”, glimlacht Van Deelen.

Jeugdspelers
Niet alleen het plezier terug brengen, maar ook wat omzettingen in het team heeft vruchten afgeworpen. “We hebben het systeem veranderd. We kregen veel te veel doelpunten tegen omdat we op het middenveld werden overlopen”, leggen Van Deelen en Scully om beurten uit. Ook werd nieuw bloed in het team in de vorm van jeugdspelers ingebracht. Niet vreemd, want zowel Van Deelen als Scully kennen de jeugdteams als hun eigen broekzak. Nick van den Boom, Roan van Doorn, Tom Pouw en Marnix van Suijdam werden overgeheveld naar het grote werk.

Het overhevelen van vier jeugdspelers naar het vaandelteam is nog maar het begin. “Er is een aantal goede jeugdspelers. Die we dus willen laten instromen. Dat gaan we de komende jaren proberen voort te zetten”, legt Scully uit. “Ik voorzie dat we op termijn een goede vierdeklasser kunnen worden met louter eigen jongens”, vult Van Deelen aan. 

Van Deelen en Scully vormen een duo dat elkaar goed aanvoelt. Harald van Deelen: “Ik ben dan wel de hoofdtrainer, maar we doen alles samen. Ik was ook blij dat Bernard bereid was om in te stappen.” 

Berry van Maren
Om nog wat meer body te krijgen hopen ze bij de fusieclub dat spits Berry van Maren (nu nog WNC) volgend seizoen aanmonstert. Zijn scorend vermogen is meer dan welkom. Van Deelen en Scully willen er niet zoveel over kwijt. “Natuurlijk hopen we het. Berry is een ideale aanvulling op het team. Een dragende speler voor ons die onze jongens ook beter kan maken.”

Nog steeds prijkt de naam HRC’14 onderaan in 4E. Er is de onduidelijkheid over de degradatieplaats(en). “We weten ook niet het fijne. Er is al een oneven aantal clubs en Rhelico gaat op zaterdag voetballen. Iedereen beweert dat daardoor geen directe degradatie is. Wel nacompetitie.” 

Als dat laatste het geval is dan gaat HRC’14 het vege lijf via dat toetje redden, zijn Van Deelen en Scully optimistisch. “Dat gaan we dan klaren”, volgt er in koor.