Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Bij verlies tegen SV Meerkerk komt ook Streefkerk in de problemen

08 mrt 2019, 07.09Voorbeschouwing

ALBLASSERWAARD - Zo langzamerhand gaan we naar de beslissende fase van de competitie. In elk geval start zaterdag 9 maart voor veel clubs de laatste kans op een prijs: de derde periode.

Voor derdedivisionist SteDoCo is het gat met de top-4 inmiddels fors. De Hoornaarse ploeg verdedigt bij DOVO de vijfde plaats.

1C
Sliedrecht heeft de titel in 1C niet meer in eigen hand, maar wil de druk op koploper Sportlust'46 houden. Dan moet er dus gewonnen worden van de wisselvallige streekgenoot LRC Leerdam. Nieuw-Lekkerland staat nog altijd knap derde, maar moet uitkijken zich niet opnieuw te laten verrassen door VVGZ. Voor GJS is het zaak snel punten te gaan pakken. Maar dat zal ook uit bij SVL niet meevallen.

Papendrecht en Drechtstreek
Papendrecht staat er in de 2e klasse F goed bij. Altena mag echter zeker niet onderschat worden. Drechtstreek stuntte recent bij kampioenskandidaat Roda Boys. Of een herhaling erin zit bij koploper Nivo Sparta zal zaterdag moeten blijken.

3C
In de 3e klasse C moet Streefkerk uitkijken niet in de gevarenzone terecht te komen. De thuismatch tegen nummer 10 SV Meerkerk zal hierover veel duidelijk maken. Koploper Arkel moet Alblasserdam kunnen hebben en hoopt dan op een stunt van VVAC tegen Groote Lindt.

Als Schelluinen zich herpakt tegen hekkensluiter Unitas doet het nog steeds mee om de prijzen. Dat laatste is ook het doel van De Zwerver en SVW. De onderlinge confrontatie op De Schans is op voorhand dus zeer interessant. Als alles meezit, kan ook Ameide nog voor een plek in de nacompetitie gaan. Dan moet er wel gewonnen worden van IFC, dat onder impuls van een nieuwe trainer zo snel mogelijk weg wil uit de onderste regionen.

HSSC'61
Nummer 4 HSSC'61 begint de derde periode in 3D met een uitwedstrijd tegen nummer 5 NEO'25.

Peursum
In 4D krijgt Peursum koploper ONI op bezoek. De cijfers van ONI spreken boekdelen: 15 keer winst en slechts 1 nederlaag. De Giessenburgers moeten dus van goeden huize komen als ze voor een stunt willen zorgen.

4D
Groot-Ammers is in de 4e klasse D helemaal terug in de kampioensrace. Met Zuilichem komt er echter een pittige tegenstander op bezoek, die ook nog eens gaat fuseren met koploper Brakel... De geelzwarten zullen ongetwijfeld voorbereid zijn op een pittige pot voetbal. Lekvogels gaat proberen zich te herstellen bij Kerkwijk en SV Noordeloos wil tegen Rhelico de punten aan de Nieuwendijk houden.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas treft op Molenvliet een sterke opponent. Nummer 3 Groene Ster komt op bezoek.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >