Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brederodes moet meute onderin voor kunnen blijven

29 aug 2016, 16.19Nieuws
(foto: Peter Verbeek)

VIANEN – Ivo Toxopeus speelde zich vorig seizoen bij Brederodes (zaterdag) in de kijker. Evenals enkele andere voetballers die jarenlang bij UVV actief waren paste hij in de plannen van trainer Tim van Breukelen. Voor het eerst in de 95-jarige clubhistorie promoveerden de groengelen naar de tweede klasse.

Hoewel UVV (zaterdag) veel hoger voetbalde dan de zondagtak had de club meer op met die laatste afdeling. Zonder aanwas van jeugd werd het steeds moeilijker de selectie op peil te houden en op een gegeven moment was het op. Omdat René de Blok, Kevin Valkenburg en Michiel Verweij ook bij UVV hadden gespeeld, en weer terug waren gegaan naar Brederodes, besloot een aantal UVV’ers hun carrière in Vianen voort te zetten.

Prima seizoen
De 32-jarige Toxopeus is een linkshalf, maar kan op het middenveld en achterin op meerdere posities uit de voeten. Mede door een goed spelinzicht en een formidabele trap groeide hij uit tot een dragende speler.

“We hebben een prima seizoen achter de rug, veel jonge spelers zijn een stuk volwassener geworden”, vindt Toxopeus. “De meeste tegenstanders stonden defensief en wij moesten bijna altijd het spel maken. Ik denk, en ik hoop, dat we in de tweede klasse meer elftallen ontmoeten die óók willen voetballen en niet massaal achter de bal blijven hangen.”

Razendsnel
De groengelen zullen het in elk geval lastiger krijgen. “Het zou ook niet goed zijn als we weer zo door zouden sloffen. Als je ziet welke spelers we erbij hebben gekregen zijn we er, ondanks het vertrek van Benjamin de Gans, zeker niet minder op geworden. De grootste kracht van Brederodes is dat we voorin razendsnelle voetballers hebben en een sterk middenveld met veel voetballend vermogen.”

Gewend als hij is aan het niveau denkt Ivo Toxopeus dat Brederodes met vertrouwen naar de tweede klasse gaat. Met zoveel kwaliteit denkt hij dat zijn ploeg niet zo snel in moeilijkheden komt en de meute onderin vóór moet kunnen blijven. “De concurrentie is groot en dat zorgt voor meer scherpte, zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden. Ook zijn er mogelijkheden om meerdere systemen te spelen. Ik ben benieuwd hoe we ons houden als we een ploeg met rasaanvallers treffen. Ik kijk uit naar het begin van de competitie en ik verwacht een leuk seizoen.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >
Lees meer over : Ivo Toxopeus, Brederodes