Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Buddingh': 'Kunstgras hield Arkel meer dan een jaar in z'n greep'

25 sep 2017, 20.54Nieuws

ARKEL - ASV-voorzitter Berend Buddingh’ kijkt met enige spijt terug op het kunstgrasverhaal zoals dat binnen de voetbalvereniging gelopen is. In de Presentatiegids 2017-2018 schrijft hij dit in zijn voorwoord.

“Bij nader inzien en met de kennis van nu, kan ik zeggen dat ik met enige spijt terugkijk op het kunstgrasverhaal. De wijze waarop we het hebben aangevlogen, hoe we de vereniging hebben meegenomen en de argumentatie om kunstgras aan te leggen, het klopte allemaal. De stemming tijdens de speciale ledenbijeenkomst in juni 2016 was overtuigend en de opdracht die het bestuur meekreeg glashelder: leg een kunstgrasveld aan voor maximaal 450.000 euro. Het was de landelijke discussie die er uiteindelijk voor zorgde dat we in februari 2017 het traject definitief afbliezen. Het bestuur vond het onverantwoord om 450.000 euro te investeren in een kunstgrasmat waar altijd een gezondheidsdiscussie over zou blijven bestaan. Tegelijkertijd vonden en vinden we het onverantwoord om meer dan 450.000 euro uit te geven aan een kunstgrasmat zonder discussie. Dat zou een te grote investering zijn voor een vereniging als de onze."

Emotionele lading
En hoewel de voorzitter nog altijd achter het proces en de gemaakte keuzes staat, constateert hij dat er ontzettend veel energie is gaan zitten in het proces. Ook vindt Buddingh’ het jammer dat de discussie een soms heftige emotionele lading hadden.

“Hoewel ik dus inhoudelijk nog altijd het achter het proces en de gemaakte keuzes kan staan, moet ik ook constateren dat er ontzettend veel tijd en energie in het traject is gaan zitten, die we ook anders hadden kunnen inzetten. Tijd van de kunstgrascommissie, tijd binnen het bestuur, tijd binnen de vereniging. En binnen de vereniging ging veel tijd op aan discussies tussen voor- en tegenstanders. Discussies die soms (of vaak) gepaard gingen met felle emoties. Jammer, voor iedereen. Zeker gezien het uiteindelijk resultaat: geen kunstgrasveld. Het heeft de vereniging alles bij elkaar meer dan een jaar in zijn greep gehouden: het kunstgras dat er nooit gekomen is.”

Waarna de voorzitter bemerkte dat nadat het bestuur de stekker uit het kunstgrasverhaal had getrokken er sprake was van nieuw elan en nieuwe energie binnen de vereniging.

De presentatiegids wordt deze week huis-aan-huis verspreid in Arkel en is in de kantine beschikbaar voor alle leden.

(bron: website ASV Arkel)