Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Burenruzie Be Ready-Dussense Boys altijd garant voor spektakel

16 mrt 2018, 07.00Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het is afwachten of de bal op alle velden gaat rollen komend weekend. Een koufront met wellicht sneeuw nadert. Zondag staat wel de burenruzie tussen Be Ready en Dussense Boys op het programma. Beide dorpen zullen, mocht het doorgaan, zeker weer uitlopen om de enerverende rivalenstrijd te volgen.

Dussense Boys zal geladen afreizen naar Hank, want de nederlaag eerder in Dussen zit ze nog flink dwars. Aan titelkandidaat Be Ready dus de insteek om zich niet gek te laten maken en de Dussenaren een dubbele klap uit te delen zondag op de Schiethoek in Hank, waar het zomaar weer een spektakelstuk van de eerste orde kan worden.

Lastige opponent
In de tweede divisie moet Kozakken Boys na de 1-1 bij TEC het gemoed weer opladen. Dat moet dan gebeuren tegen het lastige Excelsior Maassluis.

In de hoofdklasse mag Achilles Veen geen fout maken om de kansen voor de derde periode, waarin de groenwitten winnend zij gestart, open te houden. RVVH zal er dan aan moeten geloven.

Zware uitwedstrijd
Een klasse lager kan GRC 14 de borst weer nat maken. Een geladen LRC wacht de combinatie uit Giessen en Rijswijk in Leerdam op.

In de tweede klasse staat Wilhelmina’26 voor de zware uitwedstrijd bij Nivo Sparta. De thuisclub in Zaltbommel start als favoriet. Koploper Almkerk moet na een paar mindere weken het gemoed oppoetsen tegen SV Meerkerk. Woudrichem krijgt het lastig tegen Drechtstreek.

3D
In de derde klasse D wordt het ook bal. NOAD’32 zal zich moeten herstellen tegen Willem II na de oorveeg bij GDC om te titelkansen open te houden. Altena blijft zich ook bemoeien met de titelstrijd als het weet te winnen bij SSC’55. Bij GDC heeft het vertrouwen een boost gekregen na het afdrogen van NOAD’32. De combinatie uit Eethen zal dat wel moeten laten zien bij Herovina in Herwijnen. Op de Roef staat de derby tussen Sleeuwijk en Sparta’30 op het programma. Beide ploegen zullen vol gaan voor de punten.

Op zondag moet HHC’09 zich weer laten zien tegen Blauw Wit’81.  

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >