Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Competitie start met burentwist tussen Dussense Boys en Be Ready

21 sep 2018, 16.30Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Komend weekend start ook de competitie voor de eerste-, tweede-, derde- en vierdeklassers in het Land van Heusden en Altena. De mouwen kunnen dus weer opgestroopt worden. Dat zal zondag zeker gebeuren in de burenruzie tussen Dussense Boys en Be Ready.

Wat een affiche op de eerste speeldag. De Hankenaren hebben hogere ambities dan de Dussenaren. Een extra motivatie voor de ploeg van trainer Antoine Hoevenaren om te proberen de gasten uit Hank te verschalken.

In de tweede divisie lijkt Kozakken Boys zich te herstellen van de zwakke start na de winst bij Rijnsburgse Boys. Zaak voor de Werkendammers is de opgaande lijn nu zaterdag door te trekken bij Kon. HFC.

In de hoofdklasse heerste zaterdag enige euforie bij Achilles Veen na de 4-1 winst tegen DFS. Zaterdag wacht echter buldog Volendam. Een zware kluif aan de dijk voor de mannen van trainer Giovanni Franken.

Handhaving
De eerste klasse telt dit seizoen twee clubs uit de regio: GRC 14 en Almkerk. Beide clubs gaan voor handhaving. Een goede start is daarbij van eminent belang. GRC 14 neemt het thuis op tegen Nieuw Lekkerland. Winst voor de mannen van trainer Piet de Kruif mag zeker als een stuntje worden gezien. Het debuut van Almkerk in de eerste klasse is bij Sliedrecht. Ook niet bepaald een makkelijk te kraken noot.

2F
In de tweede klasse lijkt Woudrichem de favoriet tegen EBOH. Dat geldt in mindere mate voor Altena, dat Drechtstreek op bezoek krijgt. Ook Wilhelmina’26 zal het niet gemakkelijk hebben bij Heukelum. Nieuwkomer NOAD’32 kan aan de bak tegen Zwaluwe.

3D
In de derde klasse liggen er kansen voor Sleeuwijk bij promovendus RFC. GDC zal flink aan de bak moeten bij SSC’55 en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Sparta’30 bij Asperen.

Zondag
Op zondag treft HHC’09 niet de ideale tegenstander om te beginnen. Winst tegen Den Dungen mag als een verrassing worden bestempeld.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >