Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Cruciale duels voor Arkel en Groot-Ammers

17 mei 2019, 07.10Voorbeschouwing
(foto: Rick den Besten)

ALBLASSERWAARD - Nog twee speelronden te gaan. Van de Alblasserwaardse clubs maken Arkel en Groot-Ammers nog kans op het kampioenschap, met De Zwerver in 3C op het vinkentouw. Ook Papendrecht en HSSC'61 kunnen de titel grijpen, maar hebben dat niet in eigen hand.

Laten we dit keer maar eens in de sterk regionaal getinte 3e klasse C beginnen. Arkel heeft de titelkansen in eigen hand. Vier punten halen uit de resterende duels tegen Schelluinen en SVW volstaat. Bij een onverhoopte nederlaag komt De Zwerver weer in beeld en zou het op een beslissing op doelsaldo kunnen uitdraaien. Zover zal Arkel het niet willen laten komen... De Kinderdijkers treffen zaterdag 18 mei in Hendrik-Ido-Ambacht nummer voorlaatst IFC.

Onder meer SV Meerkerk, SVW en Ameide zijn nog in de race voor een (vervangende) periodetitel. Meerkerk moet tegen degradant Unitas drie punten kunnen bijschrijven. SVW neemt het in Ottoland op tegen VVAC, dat weet dat het in de nacompetitie om handhaving moet gaan strijden. Ameide treft Hardinxveld, een opponent waarvoor niets meer op het spel staat.

Alblasserdam heeft in Groote Lindt een opponent die ook nog voor een vervangende periodetitel gaat. De derby De Alblas-Streefkerk is van enig sportief belang ontbloot.

SteDoCo
SteDoCo eindigt vrijwel zeker in het linkerrijtje van de derde divisie. Een sprongetje op de ranglijst zit er nog in als zaterdag van Jong FC Groningen gewonnen wordt.

Nieuw-Lekkerland en GJS
In de 1e klasse C is de kampioen bekend (Sportlust'46), maar ligt er verder nog veel open. Nieuw-Lekkerland laat de laatste weken veel steken vallen, maar is desondanks nog altijd in de race voor een vervangende periode. Dan mag het tegen Geinoord niet fout gaan. Een Lekkerlandse zege kan GJS helpen in de degradatiestrijd. GJS moet dan zelf winnen van Geinoord. In dat geval komt het op de laatste speeldag aan. Lekkerland moet verder maar duimen dat Sliedrecht haar sportieve plicht doet tegen Heerjansdam.

Papendrecht en Drechtstreek
Papendrecht heeft het kampioenschap in 2F niet meer in eigen hand en is afhankelijk van een misstap van koploper Nivo Sparta. De runner-up zal hoe dan ook zelf moeten afrekenen met Brederodes, dat nog een minime kans heeft op rechtstreekse handhaving. Drechtstreek is de directe concurrent van Brederodes en kan zich met een punt bij nummer voorlaatst Zwaluwe op eigen kracht in veiligheid spelen.

HSSC'61
De titelstrijd in 3D is ongekend spannend. Sleeuwijk heeft het in eigen hand, maar treft zaterdag concurrent GDC. HSSC'61 ligt op de loer. Nog twee keer winnen en dan zien waar het schip strandt, luidt het devies. GVV'63-uit is overigens traditioneel een lastige wedstrijd, maar daar zullen de Heicoppers zich terdege van bewust zijn.

Peursum
In 4C kan de boel nog op z'n kop gaan, als SC 't Zand of FC Bergen zich daadwerkelijk zal terugtrekken. Die geruchten houden maar aan. Peursum moet zich er niet door laten afleiden en op verplaatsing winnen van DVO'60, dan blijft de nacompetitie in beeld.

Groot-Ammers, Lekvogels en SV Noordeloos
Groot-Ammers - MVV'58 is de absolute clash in de 4e klasse D. Bij winst gaat het kampioenschap een week later naar Groot-Ammers, dat kan eigenlijk niet mis. Maar bij een gelijkspel of een nederlaag resteert zo goed als zeker de nacompetitie. En daarin bestaan geen zekerheidjes, weten de geelzwarten na vorig seizoen maar al te goed.

Lekvogels-Zuilichem en SV Noordeloos-Herovina zijn voor de thuisclubs niet zo belangrijk meer, al kunnen de Lexmonders met heel veel geluk nog vierde worden. Maar Herovina wil die vierde plek vasthouden om net als vorig seizoen verzekerd te zijn van nacompetitiedeelname.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >