Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

D-day voor tal van clubs in Land van Heusden en Altena

28 apr 2016, 22.20Nieuws
Zal de weg naar de titel in de hoofdklasse A na de topper tegen Odin'59 open liggen voor Achilles Veen? (foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het belooft een heerlijke voetbalzaterdag te worden in het Land van Heusden en Altena. Dat begint al met de 2F-topper tussen koploper Almkerk en het als tweede geplaatste SV Meerkerk. De vraag is of de bezoekers nog een spaak in het wiel gaan steken bij Almkerk, dat het kampioenschap wil vieren. Het worden dus twee tot het bot geladen tegenstanders aan de Sportlaan.

Ook in Werkendam staat de boel strak van de spanning. Kozakken Boys heeft de hoop op de titel in de Topklasse nog niet opgegeven. Tegenstander op De Zwaaier is het verraderlijke RVVH, dat de eerste ontmoeting in Ridderkerk won. Alle hens aan dek dus voor de ‘Boys’ om revanche te nemen en de titelkansen open te houden.

Ook in Veen gaat het er om spannen. Achilles Veen ontvangt namelijk de directe concurrent Odin’59 in de titelrace in de hoofdklasse. Een echte topper dus op De Hanen Weide. Voor de thuisclub geldt maar één ding en dat zijn de drie punten.

Opgeheven hoofd
In Eethen is de spanning ook voelbaar. Normaliter is GDC gedegradeerd. Toch zal de club met opgeheven hoofd afscheid willen nemen van de eerste klasse. Een overwinning op Roda Boys spreekt zeker aan.

In de tweede klasse hebben we ook nog GRC 14, dat aan de nacompetitie wil meedoen. Winnen van het lastige en nog niet veilige Hardinxveld is dan wel een must. Altena maakt zich al op voor de nacompetitie. Winnen bij hekkensluiter Unitas, de voormalige club van trainer Richard van Gils, betekent dat het doek valt voor de thuisclub.  Wilhelmina’26 zal een tandje bij moeten zetten om drie punten te halen bij Tricht. Dan kan het sein op veilig.

3D
Voor Sleeuwijk blijft het spannend in de derde klasse. De manschappen van trainer Philip den Haan zullen de mouwen moeten opstropen om de nacompetitie nog binnen halen. Een driepunter bij NEO’25 is essentieel om de kansen open te houden. In Wijk en Aalburg gaan NOAD’32 en Woudrichem elkaar bekampen. Tenslotte wordt het een gevaarlijke zaterdag voor Sparta’30. De Andelnaren moeten winnen bij SVW om weer boven de veilige streep te komen. Dat zal geen eenvoudige opgave zijn.

Zondag
Op zondag kunnen de regioclubs de competitie rustig uitspelen. Be Ready gaat de drie punten pakken tegen SSW en HHC’09 moet OMC kunnen hebben. In de vijfde klasse kan Dussense Boys de borst nat maken bij DVVC.