Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Daan Ruwaard (Arkel): 'We kunnen volgend seizoen zomaar tweedeklasser zijn'

24 jan 2019, 07.20Nieuws
(foto: Rick den Besten)

ARKEL - Promovendus ASV Arkel staat fier op kop in de regionaal getinte derde klasse C. Na een trainingskamp in Zuid-Limburg en een aantal pittige trainingen moet de eerste seizoenshelft een passend vervolg krijgen.

Talent Daan Ruwaard windt er geen doekjes om. "Als je met een periodetitel op zak als koploper de winterstop in gaat, dan moet je in ieder geval voor de top-3 gaan en misschien wel voor het kampioenschap. Het komt echter niet vanzelf. Maar met dezelfde instelling en mentaliteit, maar vooral inzet moeten we een eind kunnen komen."

Gorcumer Daan, opgegroeid in het naburige Kedichem, trapte op vierjarige leeftijd voor het eerst op Schoonzigt tegen een bal. "Een jaar later gingen we ook wedstrijden spelen. Van dat team zijn er veel gestopt of voetballen, zoals IJsbrand van Eldik (Unitas-zaterdag - TS) elders. Met Miguel Verbeek speel ik nog steeds samen. Net als met mijn iets oudere broer Stijn en dat is natuurlijk wel leuk."

De voetbalkunsten van de huidige CIOS-student (18) bleven niet onopgemerkt. "Op mijn zestiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal. Onder Richard Smaal mocht ik invallen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen LRC 2."

Alleskunner
Nadien is de talenvolle alleskunner niet meer van het Arkelse middenveld verdwenen en is hij al aan zijn derde seizoen bezig. "Ik ren een beetje rond en probeer mijn ding te doen. In een vrije rol, soms pik ik in het zestienmetergebied de bal op en loop ik er mee naar voren. Remie Schuurman en Corné van Horik zijn onze vooruitgeschoven posten op 10 en 9 om het af te maken. Zelf speel ik op 6 en dat bevalt mij tot nu toe goed. Een echte tactiek hebben we niet. Tijdens de wedstrijd bekijken we hoe de tegenstander speelt. Soms zak ik dieper in of speel ik juist iets aanvallender."

Kapot maken
Met succes, want Arkel is bijna niet te verslaan. "Als we op voorsprong komen, helpt ons dat enorm", weet Daan. "Zoals tegen Schelluinen. We waren in het begin een stuk minder, maar met een geweldige trap zette Sander Dekkers ons op 0-1. Hetzelfde scenario was er in de uitwedstrijd tegen De Zwerver. Ook in Kinderdijk kwamen we op voorsprong en stonden die niet meer af. Alleen tegen Groote Lindt liep het niet. Juist in deze topper lieten we het afweten. Alles zat tegen op het modderige veld en tijdens stevige regenbuien. Wij schuwden het duel niet, maar met die twee boomlange spitsen wisten we ons geen raad. Groote Lindt nam de leiding en heeft de wedstrijd kapot gemaakt, zoals wij dat ook graag doen."

Aantrekkelijk
Daan geniet. "Ik heb het goed naar mijn zin bij deze club. ASV Arkel leeft weer en er wordt volop gesproken over de vereniging. Niet alleen op ons eigen complex, dat de laatste jaren flink is opgeknapt, maar ook in de regio. Het is weer iets aantrekkelijker om in Arkel te spelen. Oud-jeugdspelers keerden terug. Sander Dekkers en Björn van Hoogdalem meldden zich. Afgelopen zomer volgden Lorenzo Agnoli en Dylan Verschoor hetzelfde voorbeeld. We worden er niet alleen op het veld sterker van, maar ook wordt er beter getraind met meer dan 100% inzet. Met dank aan onze nieuwe trainer Leon Elands, die niet alleen van gezelligheid houdt, maar er ook bovenop zit. Dat merkte ik na de eerste trainingen direct."

"Vorig seizoen stond ik in de belangstelling van Unitas Zondag. En ik heb zelfs meegetraind, op eigen verzoek, bij de jeugd van Kozakken Boys. Maar toen we eenmaal, 39 jaar geleden in de clubhistorie, kampioen werden en een geweldig feest hielden... Ja, toen had ik geen zin om Arkel vaarwel te zeggen. Met deze sterke selectie zouden we volgend seizoen zomaar tweedeklasser kunnen zijn. Persoonlijk kijk ik wel wat er komt. Nogmaals, op dit moment heb ik het gewoon goed naar mijn zin. Ik kan mij ontwikkelen, krijg speelminuten en de sfeer is goed. Als team moeten we die lijn doorzetten. Afgelopen zaterdag wonnen we van Unitas en dat zal aanstaande zaterdag tegen VVAC, als het doorgaat, ook moeten gebeuren."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >
Lees meer over : Daan Ruwaard, ASV Arkel, Leon Elands