Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Danny Bijl snakt met ASH naar begin

26 aug 2011, 09.27Nieuws

HELLOUW - ASH is na het kampioenschap van vorig seizoen al na twee jaar uit de kelder terug in de derde klasse. Topscorer Danny Bijl snakt naar de competitiestart: “Van mij had het al eerder mogen beginnen. We zitten in een hele leuke competitie met veel derby’s. Maar het is wel een zware afdeling. Lastiger dan de andere derde klasse.”

Over de titelfavorieten in de derde klasse C zegt Bijl: “Dat vind ik nog lastig in te schatten. Maar ik reken voorlopig De Alblas, Herovina, Heukelum en Leerdam Sport wel tot de kanshebbers. Ik ben tevreden als wijzelf een goede middenmoter worden. Hogere ambities zijn niet realistisch. Veel clubs in deze klasse zijn versterkt.” Bijl is overigens tevreden over de ook uitgebreide Hellouwse spelersselectie: “Het is goed voor de breedte dat er vier spelers zijn bijgekomen. Onze keeper Tobi Bambacht is net 42 jaar geworden maar hij is nog heel goed en met geen stok uit het doel te slaan. En verder vind ik dat we met Gerrit Molenaar technisch, tactisch en qua motivatie een geweldige trainer hebben.” In zijn eerste jaar in Hellouw leidde Molenaar meteen ASH naar de titel. Over het vinden van de meest geschikte speelwijze voor ASH in de derde klasse heeft Molenaar de voorbereidingsfase benut. Dat zal ook de positie en rol van middenvelder Danny Bijl gaan bepalen.

Voor komend seizoen is Bijl vol vertrouwen. Hij hoopt op dit hogere niveau weer net zoveel goals te maken als de veertien doelpunten in het kampioensseizoen. Aan het spectaculaire competitieslot in mei denkt hij nog bijna dagelijks terug: “Ik had het na onze 1-1 tegen Zuilichem nooit meer gedacht. Dat kampioenschap in Den Bosch door onze winnende 3-2 in de laatste minuut en de verrassende zege van ONI in Zuilichem zal ik nooit vergeten. Het feest die avond was super.”