Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Danny Buijs: 'Balans tegen Barendrecht moet maar eens veranderen'

06 dec 2017, 19.11Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

WERKENDAM - Zaterdag komt Barendrecht naar De Zwaaier. Kozakken Boys heeft gemengde gevoelens bij Barendrecht als tegenstander.

Natuurlijk overheerst het kampioenschap van de topklasse, dat de Werkendammers op 9 mei 2015 in Barendrecht binnenhaalden. “Dergelijke wedstrijden blijven hangen in je gedachten”, vertelt trainer Danny Buijs.

Hij gaat ook nog even terug naar augustus 2013 toen hij als speler van Kozakken Boys, in zijn eerste wedstrijd, twee keer scoorde tegen Barendrecht in het duel dat toen met 4-3 werd gewonnen. “Dat kan ik mij nog goed herinneren. Ik dacht dat ik twee keer met het hoofd scoorde. Heel bijzonder.”

Als trainer zat Buijs tegen Barendrecht vaker aan de verkeerde kant van de score. “Wij spelen over het algemeen goed tegen deze ploeg, maar vertalen dat niet altijd in punten. Die balans moet dit seizoen maar eens veranderen, om te beginnen komende zaterdag.”

Lachwekkend
Buijs gaat nog even terug naar zaterdag toen zijn ploeg knap met 1-2 bij de Koninklijke HFC won. “Al met al toch een verdiende overwinning. Onze keeper, Richard Arends, pakte bij 0-2 voor ons een paar goede ballen. Daarna hebben zij geen kansen meer gehad.”

Buijs gaat deze week met zijn spelers de procedure bij cornerballen nog maar eens doornemen. “Dat gaat zeker aandacht krijgen. Het is lachwekkend hoe wij dan staan te verdedigen. In de laatste wedstrijden krijgen wij twee goals tegen uit een corner. Bij HFC koppen ze ook nog een keer tegen de paal. Je kunt alles goed doen, maar als wij bij die momenten niet goed staan kunnen wij onnodig punten verspelen.”

Ignacio
Over de situatie rond spits Raily Ignacio is de Alblasserdammer kort. “Wij beschikken met El Azzouti, Moreira en Medani over voldoende vervangers, die deze positie kunnen invullen.”

Buijs heeft al eerder aangegeven dat zijn selectie in de tweede competitiehelft wat kleiner mag worden. “Ik geef geen namen aan wie eventueel verhuurd kan worden, maar weet dat de groep te groot is. Ik moet spelers aandacht geven die niet aan spelen toekomen. Voor de club is het financieel aantrekkelijk als er spelers verhuurd worden en voor een speler is het goed als hij aan voetballen toe gaat komen.”

Nieuwe club
Danny Buijs haalt lachend zijn schouders op bij het bericht dat deze week naar buiten kwam dat hij hoog op het verlanglijstje van IJsselmeervogels staat. “Altijd leuk om te horen dat clubs geïnteresseerd zijn. Ik voer op dit moment de eerste gesprekken met clubs, maar er is niets rond. Ik moet een goed gevoel bij een nieuwe club hebben. Ik wil graag naar het betaald voetbal, maar niet ten koste van alles.”         

(Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Lees meer over : Danny Buijs, Kozakken Boys